5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinesc radical îmbătrânirea

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
04/03/2019, 09:01
5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinesc radical îmbătrânirea GALERIE FOTO
5 alimente pe care să le consumi zilnic

E știut că alimentația omului trebuie să fie echilibrată. Aceasta trebuie să conțină proteine de calitate, anume: carne slabă, pește, ouă, lactate, dar și multe legume, în speciale verzi, cereale integrale, leguminoase, nuci, semințe și fructe. Toate asigură o mulțime de nutrienți esențiali pentru corpul nostru, dar pentru cei leneși, care vor să simplifice toate calculele, există și 5 alimente… minune!

5 alimente pe care să le consumi zilnic

Dacă le consumi zilnic, nu numai că te ajută să ai o alimentație sănătoasă, mai încetinesc și îmbătrânirea. Este greu să planifici zilnic mesele pe care le vei consuma, așa că e bine să ai o listă scurtă de alimente de care să ții cont atunci când îți pui întrebarea „Ce să mănânc azi?”.

  • Usturoiul

5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinește radical îmbătrânirea
Usturoiul este unul dintre alimentele minune

Usturoiul este cunoscut pentru mirosul lui, dar și pentru efectele puternice pe care le are asupra sistemului imunitar, a sistemului cardiovascular, dar și pentru proprietățile sale anticancerigene. Chiar dacă pare greu de inclus în planul tău alimentar, din cauza mirosului lui puternic, poți ține cont de faptul că nu trebuie să îl folosești în cantități mari, astfel că nu îți va da deloc bătăi de cap. Un cățel de usturoi poate fi inclus fără griji în preparatele pe care le consumi în timpul zilei. Cea care îl transformă dintr-un simplu cățel de usturoi într-un super-aliment este alcina. Aceasta substanță protejează corpul de anumite tipuri de cancer, precum cel de stomac, de colon,de  esofag, de pancreas și de sân.

  • Alimente fermentate natural

5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinește radical îmbătrânirea
Alimentele fermentate în mod natural protejează corpul uman

Este vorba despre kefir, iaurt, varză murată sau alte legume lăsate la fermentat, care au grijă de colon și favorizează înmulțirea bacteriilor bune. Alimentele enumerate produc bacterii bune, ce au un rol esențial pentru sănătate, pe care mai apoi le transformă într-un super-aliment care merită consumat zi de zi. Ele au grijă de sistemul imunitar, refac flora intestinală după administrarea antibioticelor, îmbunătățesc digestia și protejează colonul de boli grave.

  • Ceaiul verde, alb, negru și oolong

5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinește radical îmbătrânirea
Sortimentele constituie alternative potrivite ce pot înlocui cafeaua

Ceaiul care derivă din frunzele plantei Camellia sinensis are proprietăți anticancerigene recunoscute de experți. În această categorie intră ceaiul verde, negru, alb și oolong. Sortimentele constituie alternative potrivite ce pot înlocui cafeaua care are efect acid asupra corpului, în special atunci când este consumată în exces. E știu că ceaiul conține polifenoli care au un efect antioxidant puternic, astfel protejând corpul de inflamații care pregătesc terenul pentru boli grave.

  • Fructele de pădure

5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinește radical îmbătrânirea
Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și fibre

Fructele de pădure un un conținut bogat în antioxidanți și fibre, dar și un efect antiinflamator asupra corpului. Zmeura, afinele, coacăzele și căpșunile sunt fructele pe care experții le recomandă pentru consumul zilnic, dat fiind faptul că au o mulțime de nutrienți esențiali care fac minuni pentru sănătate.

  • Legume din familia Crucifere

5 alimente pe care să le consumi zilnic. Încetinește radical îmbătrânirea
Legumele verzi sunt minunate pentru corpul uman

Varza, rucola, hreanul, broccoli, conopida, guliile, varza de Bruxelles, napii sunt câteva dintre legumele recomandate de specialiști, pentru că s-a demonstrat că au substanțe care protejează corpul de cancer. Toate legumele crucifere au betacaroten, luteină, zeaxantină, vitaminele C, E, K, acid folic, minerale şi sunt o sursă importantă de fibre.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×