Ziua Internațională a Frumuseții. Vezi poze cu cele mai frumoase femei din România

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/09/2018, 10:12
Ziua Internațională a Frumuseții. Vezi poze cu cele mai frumoase femei din România
Ziua Internațională a Frumuseții se sarbatoreste pe data de 9 septembrie 2018.

Numită sub ”World Beauty Day”- Ziua Mondială a Frumuseții,se aniversează în fiecare an, pe data de 9 septembrie. După cum și în mitologia greacă este păstrat cu sfințenie numele Afroditei, zeița frumuseții, așa oamenii au decis să lărgească spectrul și să aducă o zi a iubitorilor de frumos existent în lume. Totodată, ziua este dedicată și celor care lucrează în domeniul frumuseții. Acest eveniment a înconjurat lumea încă din anul 1995, cu ajutorul inițiativei Comitetului Internațional al Esteticii și Cosmeticii(SIDESKO), potrivit Agerpres.

După cum și în mitologia greacă este păstrat cu sfințenie numele Afroditei, zeița frumuseții, așa oamenii au decis să lărgească spectrul și să aducă o zi a iubitorilor de frumosul existent în lume.
Afrodita, cea mai frumoasă femeie în mitologia greacă.

Multe definiții ale frumuseții pot fi găsite cu un singur click pe Google. Pascal Bruckner spunea că ”frumusețea este o plăcere a numărului, ea rezidă în diversitatea carnațiilor, în mulțimea chipurilor; cele mai frumoase femei sunt cele pe care încă nu le cunoști”. Pe când, Heraclit, rezumă simplu frumusețea la ”frumusețea este armonia contrariilor”.

Ziua Intenațională a Frumuseții. Ce înseamnă frumusețea?

După cum și în mitologia greacă este păstrat cu sfințenie numele Afroditei, zeița frumuseții, așa oamenii au decis să lărgească spectrul și să aducă o zi a iubitorilor de frumosul existent în lume.
Arta machiajului in perioada renascentista.

În dex, definiția frumuseții sună așa: frumusețe sf [At: COD. VOR. 111/10 / V: (pop) ~ms~, (Mol~ță, ~mseță, ~ușață, frâms~, frâmseațe, frâmseță, frâmseață / Pl: (4-8~ți, (asr~țuri, (înv~eațe / E: frumos + -ețe1 Manifestare sensibilă a frumosului (25). 2 (ÎlaDe toată ~a Deosebit de frumos. 3 (Îal) Minunat. 4 (Ccrmpl) Lucru frumos (1). 5Gest frumos (7). 6 (Urmat de determinări introduse prin pp „de”) Foarte frumos (1). 7 Femeie foarte frumoasă. 8 (Învlpl) Farmec (7). 9 (FamîeA sta de~ A sta degeaba.

Citește și: Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?

Citește și: Horoscopul dragostei, azi 10 septembrie 2018: Avem la orizont un început în amor

Citește și: Curs valutar BNR azi, 10 septembrie 2018. Euro e la putere!

Frumusețe, frumusețe, dar ea e de fapt în toate formele, toate chipurile, toți ochii. Oprindu-ne la chipuri, fiind impactul clar în interacțiunea umană, o putem luat de la începuturile și preferințele lor. Spre exemplu, anticii greci se focusau pe frunte, pe armonia feței și conturarea propoțiilor. Aceștia se concentrau și pe accesoriile foarte evidente pe atunci, care azi au revenit în modă, tot pe auriul lucitor. De atunci femeile se îngrijeau pentru aspectul lor, pentru felul în care apăreau în lume. Acestea se machiau, se dădeau cu creme, se fardau.

De aici până la a stabili diferite standarde nu a fost mult. Zilele au trecut, timpurile s-au schimbat, iar standardele frumuseții au fost și ele în pas cu vremea. În Renaștere, multe schimbări s-au petrecut în ceea ce privește frumosul, dar mai ales feminin. Lucrurile erau certe de la început. Erai considerată o femeie frumoasă dacă aveai pielea albă, dinții albi, mâinile curate și buzele, obrajii și unghiile roșii.

Frumusețea de astăzi

În așa-zisul secol al vitezei, adică XX, frumusețea are așa de multe ramuri, căi, trasee. Standarde sunt, dar parcă strictețea din Renaștere a dispărut, căci clar acum poate fi considerată o femeie frumoasă și o prezență feminină ce are pielea măslinie. O dată cu ele, și standardele în modă au devenit mai libere. A început să se pună accent pe armonia corpului, așa că majoritatea fac sport.

A început să se aducă din ce în ce mai multe feluri de a te machia, fie zi sau seară, așa că avem dulapuri întregi de machiaj. Astfel, astăzi frumusețea este suma lucrurilor pe care le faci pentru tine. Ai grijă ce mănânci și poate te șiduci la sală, ai un corp armonios. Te dai cu creme pentru cuticule, unghii, ochi, ai toate părțile corpului hidratate. Dar, în toată goana libertății pe care o avem astăzi în ceea ce privește frumusețea, cputăm și tinerețea fără de bătrânețe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×