Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/09/2018, 15:38
Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?
Demonul Valak, ce a pus stăpânire pe mănăstirea românească, a intrat, la origini, în corpul unei călugărițe, ce este personajul principal.

Premiera celui mai așteptat film horror ”The Nun” a avut loc ieri! Cinefilii se întreabau dacă povestea este inspirată din fapte reale, iar fanii filmelor horror ce-l poate face diferit de celelalte filme de acest gen. Oricum ar fi, în România sigur va fi urmarit cu sufletul la gura, pentru că toată acțiunea se petrece chiar pe pământ neaoș. În regia lui Corin Hardy, povestea începe în Manastirea Cârța, în 1952, după ce o tânără călugătiță și-a luat viața într-un mod abstract.

Acest lucru a  stârnit curiozitatea înalților prelați de la Vatican, care hotărăsc să cerceteze cele întamplate. Așa că, unul dintre ei este trimis la mănăstire, împreună cu o novice, pentru a afla detalii. Astfel descoperă blestemul locului, care-i va învalui și pe ei. Mănăstirea devine un câmp de luptă între cei vii și cei de pe lumea cealaltă, iar credința celor doi nu se știe dacă va fi suficientă pentru sutele de suflete acum prăpădite în abis.

Citește și: 10 rugăciuni ale lui Arsenie Boca. Ce se întâmplă dacă le spui zi de zi

Citește și: Delia, din nou în vacanță! Cât de mult a petrecut alături de Roxana Ionescu

Citește și: Cum a apărut Rita Mureșan, la câteva luni după ce toți au criticat-o că s-a îngrășat! Schimbare de look uluitoare 

”The Nun” fapte reale vs mitologie

Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?
Filmul este unul dintre cele mai așteptate ale anului 2018.

Demonul Valak, ce a pus stăpânire pe mănăstirea românească, a intrat, la origini, în corpul unei călugărițe. Acesta a apărut de-a lungul timpului în diferite variante, dar, în special, în carți de magie care te învață cum să evoci demoni. Însa, în acest film, Valak este descris ca un băiat cu aripi angelice, călărind un dragon cu două capete.

Una dintre menționările notabile ale acestui demon se găsește în cartea ”Cheile lui Solomon”. Prezentat uneori sub numele de Valac, se bazează pe materiale de câteva secole în urma, care spun că demonii se focusau pe aceia care, conform legendei, erau convocați de figura biblică a Regelui Solomon.

Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?
”The Nun” a fost inspirat de povestea lui Lorraine, care credea că este bântuită de un demon.

Conform celor spuse mai sus, reiese ca Valak este unul dintre spirite. Dar nu orice spirit, ci unul foarte puternic și parșiv. El se arată sub forma unui copil cu aripi de înger, călărind un dragon cu două capete. Misiunile lui sunt să ofere răspunsurile în ajutorarea oamenilor care caută comori ascunse și să arate unde sunt șerpii. Astfel, el aduce oameni la exorcizare, fara sa-i forțeze în vreun fel.

Film sau realitate?

Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?
Demonul Valak, ce a pus stăpânire pe mănăstirea românească, a intrat, la origini, în corpul unei călugărițe.

Cu toate că se găsesc asemănări între Valak din film și Valak din mitologie, ”The Nun” încearcă să pară o poveste adevarată, având puține în comun, de fapt, cu legendele mitice. Dar, cu toate clarificările vine din spate regizorul filmului. În timpul unui interviu, James Wan a explicat ca personajul călugăriței din film a fost inspirat de o entitate spectrală, pe care demologul Lorraine Warren susținea nu numai că ar crede îl el, ci chiar ca îi bântuie casa.

Astfel a luat naștere, bazându-se pe credința lui Lorraine, personajul din ”The Conjuring”, jucat de Vera Farmiga. ”Imi amintesc și acum primul gând pe care l-am avut. Am zis: ”oh, fir-ar! Ăsta o să fie un personaj prost, Wan”. Iar, după ce am început să mă obișnuiesc cu propriile gânduri și să încerc să-mi înțeleg ideea, am realizat conceptul. De altfel, totul a început de la povestea ei, cum că  versiunea a unui demon o vâna, eventual o și ataca. Așa că, am vrut ca lucurile să stea altfel, ceva care să îi atace credința. Poate ceva care să-i pună în pericol și viața soțului ei. Și așa a luat naștere tot scenariul, toată imaginea iconografică în capul meu.” 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×