Ziua de naștere a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD împlinește 56 de ani

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
28/10/2018, 18:29
Ziua de naștere a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD împlinește 56 de ani GALERIE FOTO
Este ziua de naștere a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD face 56 de ani

Liviu Dragnea împlinește 56 de ani, el fiind născut în data de 28 octombrie 1962. Liderul PSD a trecut ăprin diferite funcții și partide, până la statutul său de astăzi. Inițial, Liviu Dragnea a fost membru al Partidului Democrat, însă puțină lume știe că actualul președinte PSD este un fost elev al lui Petre Roman. În 2001, Dragnea s-a înscris în Partidul Social Democrat și a deținut mai multe funcții publice: șef al Consiliului Judeţean Teleorman, între 2000–2012, ministru al Afacerilor Interne în guvernul Emil Boc, în anul 2009 şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi viceprim-minstru în guvernele Victor Ponta, între anii 2012–2015.

Liviu Dragnea este de profesie inginer și a intrat în viața politică după Revoluție. În prezent, liderul social-democrat este președinte al Camerei Deputaților, funcție pe care o deține din 2016. Puțini știu, însă, că Liviu Dragnea a fost asociat cu un alt sătean la mai multe firme care dețineau mai multe baruri în comunele din Teleorman sau, mai târziu, restaurnate și un hotel de renume în aceste zone.

Liviu Dragnea și iubita lui Irina au fost atracția serii la nunta fiului liderului PSD
Liviu Dragnea și iubita lui Irina au fost atracția serii la nunta fiului liderului PSD

Liviu Dragnea, la 56 de ani. Cum a intrat în politică

Liviu Dragnea a povestit ce l-a determinat să intre în politică. Liderul social-democrat săune că era deja un tânăr destul de influent în Teleorman, iar de la afaceri până la trecerea în barca administrației locale nu a mai fost decât un pas.

”Am avut un motiv interesant de a intra în politică. În toamna lui ‘95,  fetiţa era foarte mică şi veneam cu ea de acasă în cărucior. Oraşul arăta ca după război! Străzile erau praf. Se exfoliase pojghiţa de ciment de deasupra trotuarului şi rămăseseră doar pietroaiele din balast. Căruciorul se mişca şi eu am în cap şi acum imaginea căpşorului fetiţei mele. Am luat-o în braţe şi i-am spus că trebuie să facem ceva cu primăria asta. Atunci aveam hotelul, toate restaurantele şi eram un tânăr destul de influent în oraş, ca să spun aşa. Am strâns foarte mulţi tineri şi am făcut la Turnu Măgurele prima revoluţie a tinerilor din România. În 1996 am reuşit să câştigăm şi primăria şi aşa am intrat în politică. […] Ulterior, în decembrie 1996, am fost numit prefect. Eu veneam cu băieţii de la marfă de la Bucureşti (n.r. – Dragnea susţine că aducea marfă pentru magazinele pe care le avea în Olt şi Teleorman). Era o ninsoare îngrozitoare şi bineînţeles că drumurile nu erau deszăpezite. Când am ajuns la hotel, era toată lumea strânsă – tocmai se anunţase la televizor că eu sunt prefect“, spunea Liviu Dragnea, acum câțiva ani, într-un interviu pentru Adevărul.

Liviu Dragnea era un tânăr influent în Teleorman, înainte să intre în politică
Liviu Dragnea era un tânăr influent în Teleorman, înainte să intre în politică

Liviu Dragnea, fost elev al lui Petre Roman

Nu mulți știu că Liviu dragnea a fost elevul lui Petre Roman. Actualul președinte PSD a terminat Liceul de matematică-fizică ”Unirea” din Turnu Măgurele, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Transporturi, pe care a absolvit-o în anul 1987. În această perioadă, Liviu Dragnea l-a avut ca profesor de Mecanica Fluidelor pe fostul premier al României Petre Roman.

Liviu Dragnea a fost elevul lui Petre Roman, în perioada facultății
Liviu Dragnea a fost elevul lui Petre Roman, în perioada facultății

Anii au trecut, însă, iar Liviu Dragnea a trecut și prin mai multe procese penale. Acesta are și două condamnări, dintre care una definitivă. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv cu suspendare, în 2016, în dosarul ”Referendumul”. Din acest motiv, liderul PSD nu a putut ocupa funcția de premier, deși era președinte partidului care a câștigat alegerile în decembrie 2016. În iunie 2018, președintele PSD a mai primit o condmnare în primă instanță, în dosarul ”Bombonica”. Aici a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu executare pentru infracțiunea de instigare și abuz în serviciu. Această decizie, însă, nu este definitivă.

Liviu Dragnea, înainte să devină cunoscut
Liviu Dragnea, înainte să devină cunoscut
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×