BOR îl scoate vinovat pe Dragnea pentru eșecul referendumului!

în Stiri de ultima ora
10/10/2018, 00:00
BOR îl scoate vinovat pe Dragnea pentru eșecul referendumului!
BOR l-a scos vinovat pe Liviu Dragnea după eșecul referendumului pentru familie

Biserica Ortodoxă Română(BOR) îl scoate vinovat pe Liviu Dragnea pentru eșecul referendumului. Astăzi, 9 octombrie, purtătorul de cuvânt al BOR a spus la RFI că au existat doi factori din cauza cărora referendumul pentru familie a eșuat. Din punctul său de vedete, unul dintre ele a fost faptul că pe buletinele de vot, întrebarea primită de cetățenii români a fost neclară, iar al doilea asocierea acestei schimbări cu liderul PSD. ”Evident, cei care au spus asta în spațiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze referendumul, acum sau mai târziu.

Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme”, a susținut Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. De asemenea, acesta a completat și cu uluirea pe care a avut-o legată de procentul mic al românilor care au ales să vină la secțiile de votare pentru a-și da consimțământul, acesta fiind de 21%. ”Inițiatorii au fost cei din Coaliția pentru Familie, nu biserica a fost nici inițiatoarea și nici organizatoarea referendumului”, a mai spus Bănescu.

BOR îl găsește vinovat pe Liviu Dragnea pentru eșecul referendumului

BOR l-a scos vinovat pe Dragnea după ce referendumul a fost un adevarat eșec
Vasile Bănescu, reprezentant BOR

Purtătorul de cuvânt al BOR a continuat prin a analiza situația. la finalul mesajului transmis la RFI, acesta a clarificat că nu vede un singur culpabil pentru ce s-a întâmplat, ba chiar a subliniat că eșecul referendumului care revizuia definiția familie din Constituția României a fost datorat mai multor cauze. ”Dar dacă mă întrebați pe mine de vinovați, nu cred că trebuie să căutăm vinovați punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic și întrebarea care a avt un grad de neclaritate, care a indus în eroare”, a încheiat reprezentantul BOR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×