Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
21/06/2018, 18:29
Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare
Liviu Dragnea, condamnare la inchisoare. 3 ani si 6 luni in dosarul angajarilor fictive

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va anunţat, la ora 17 45, sentinţa în dosarul lui Liviu Dragnea. Decizia nu va fi definitivă.

DRAGNEA, CONDAMNAT LA 3 ANI ȘI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE ÎN DOSARUL ANGAJĂRILOR FICTIVE. A FOST ANULATĂ ȘI SUSPENDAREA DIN DOSARUL REFERENDUMULUI

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive! Instanța l-a găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu! Sentința nu este una definitivă! La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

În ceea ce o priveşte pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul, însă trebuie să achite 1000 de lei.

Dosarul lui Liviu Dragnea

În dosar, Liviu Dragnea este acuzat la instigare la abuz în serviciu privind angajarea fictivă, la DGASPC Teleorman, a două femei care de fapt lucrau la PSD Teleorman. Procurorul a cerut condamnarea liderului PSD la 7 ani și 6 luni de închisoare și anularea suspendării sentinței de 2 ani primită în dosarul Referendumului.

Potrivit Direcției Anticorupție, pe când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi intervenit ca două subordonate de la partid să fie angajate fictiv la Protecţia Copilului.

Alte condamnări în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Iată ce au decis magistrații. Deciziile nu sunt definitive!

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: pentru abuz în serviciu-1 an și 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar și va executa 3 ani de închisoare și un spor de 7 luni. Condamnarea la închisoare cu executare: 3 ani, 7 luni și 20 de zile. Decizia a fost luată în unanimitate.

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia, dată în majoritate, există o opinie separată, unde sunt reținute „circumstanțe atenuante”.

Olguța Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentință este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost dată în majoritate, unul dintre judecători optând pentru achitare pentru abuz în serviciu.

11 persoane sunt trimise în judecată în acest caz

Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Un judecător a făcut opinie separată, în care sunt reținute circumstanțele atenuante.

Valentina Marica, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Încetează procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripției. Pentru abuz în serviciu însă a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu opinie separată în sensul achitării.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Inceteaza procesul penal pentru abuz in serviciu. Opinie separata in sensul achitării.

Claudiu Balaban, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire pedeapsă este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind pentru achitare pentru abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru fals intelectual.

Sentința în dosarul lui Liviu Dragnea!

Nicușor Gheorghe, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: condamnat la 3 luni pentru fals intelectual și 1 an pentru abuz în serviciu. După contopire, pedeapsa este de 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind de achitare pentru abuz în serviciu.

Procurorul DNA ceruse în cazul lui Dragnea o pedeapsă de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals, dar și anularea suspendării condamnării de 2 ani din dosarul Referendumului. La rândul sau, liderul PSD a susținut că este nevinovat și a cerut achitarea.

 

Un număr de 11 persoane sunt trimise în judecată în acest caz pentru infracțiuni de abuz în serviciu sau fals intelectual, potrivit huff.ro.

Închide ×