Zeci de școli închise în București din cauza gripei

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 11:39
Zeci de școli închise în București din cauza gripei
Zeci de școli închise în București din cauza gripei. Sursa foto: Hepta

Zeci de școli sunt închise luni, 10 februarie, în București, din cauza gripei, anunță Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Gripa suspendă cursurile în zeci de școli din București

Potrivit ISMB, 27 de școli sunt închise în București, luni, din cauza epidemiei de gripă, fie că vorbim despre unități de învățământ închise parțial sau integral.

Din cele 27 de școli închise, 25 au cursurile suspendate parțial și două unități au fost închise până la noi modificări, din cauza numărului de cazuri de gripă confirmate la nivelul unităților respective.

Reprezentanții ISMB au mai declarat că cele două școli care au cursurile suspendate integral sunt private.

Din cauza epidemiei de gripă, sunt șanse mari ca și în următoarele zile să existe unități de învățământ care să suspende parțial sau integral cursurile.

Măsuri de protecție împotriva gripei

Săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării a transmis o notă inspectoratelor școlare cu o serie de măsuri obligatorii pe care unitățile de învățământ să le implementeze, cu scopul de a preveni îmbolnăvirea în școli și grădinițe.

Astfel, personalul medical prezent în unitățile de învățământ va trebui să realizele, în fiecare zi, triajul elevilor, la începutul fiecărui schimb. În cazul apariției a minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă, cursurile vor fi suspendate la clasele/grupele respective.

Totodată, în situația în care mai mult de 20% dintre elevii unei școli/grădinițe absentează timp de trei zile consecutiv din cauza gripei confirmate, cursurile în unitatea de învățământ respectivă se vor suspenda.

Nu în ultimul rând, Ministerul Educației și Cercetării solicită ca fiecare școală și grădiniță să asigure apă și săpun, iar cadrele didactice să ia măsuri pentru ca normele de igienă să fie respectate de către toți copiii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×