Cum comentează reprezentanții OLX anunțurile de vânzare a vaccinurilor antigripale pe site-ul lor. O prevedere importantă este încălcată

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 11:02
Cum comentează reprezentanții OLX anunțurile de vânzare a vaccinurilor antigripale pe site-ul lor. O prevedere importantă este încălcată
Cum comentează reprezentanții OLX anunțurile de vânzare a vaccinurilor antigripale pe site-ul lor. O prevedere importantă este încălcată. Sursa foto: Hepta Producers and sellers of fake or substandard vaccines will be subject to heavier punishment, including increased fines, according to a draft law. The draft vaccine administration law is under third reading at a bimonthly session of the Standing Committee of the National People's Congress, China's top legislative body, on Tuesday. Companies will face fines of up to 50 times the value of the produced or sold fake vaccines, the latest draft said. The previous draft, released in April, stipulated a fine of up to 30 times for such offenses.

În urma unui articol publicat de FANATIK despre pericolul achiziționării unui vaccin antigripal de pe site-urile de comerț online, reprezentanții OLX ne-au trimis o reacție, în exclusivitate.

OLX ia măsuri împotriva comerțului de vaccin antigripal

Pe data de 6 februarie, FANATIK semnala o problemă gravă: mai mulți români vindeau, pe site-urile de comerț online, vaccinuri antigripale.

În urma unei reacții din partea unui farmacist, care ne-a spus cât de pericolase sunt vaccinurile cumpărate de pe internet, am cerut și un punct de vedere din partea OLX, unul dintre site-urile ce avea astfel de anunțuri.

Astfel, reprezentanții platformei de comerț online ne-au declarat, în exclusivitate, că, în termenii și condițiile de utilizare ale site-ului, este stipulat faptul că produsele farmaceutice nu sunt acceptate spre comercializare.

„Produsele farmaceutice nu sunt acceptate pe site-ul OLX, acest lucru este menționat în termenii și condițiile site-ului, la punctul 7, unde se specifică că nu sunt permise produse farmaceutice și medicamente, cu excepția suplimentelor alimentare și vitaminelor, comercializate în condițiile legii.

Astfel, acesta a fost dezactivat de colegii mei de la departamentul de moderare în cel mai scurt timp posibil”, a precizat un specialist relații clienți OLX, pentru FANATIK.

De altfel, am consultat și noi termenii și condițiile de utilizare a site-ului, iar la punctul 7 scrie clar că: „Nu sunt admise spre publicare Anunțuri pentru: produse farmaceutice și medicamente, cu excepția suplimentelor alimentare și vitaminelor, comercializate în condițiile legii”.

Vă reamintim căadministrarea unui vaccin antigripal de pe  OLX ar putea duce la alergii severe, dar ar putea declanșa și o reacție de tip viral, adică efecte asemănătoare cu viroza împotriva căreia se face vaccinare propriu zisă.

Tocmai de aceea, vaccinul antigripal, la fel ca și celelalte, ar trebui cumpărat doar din farmacii, unde este ținut la temperaturi corespunzătoare, cuprinse între 2 și 8 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×