Alte cinci decese provocate de gripă! Tânăr de 26 de ani printre victime

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 15:46
Alte cinci decese provocate de gripă! Tânăr de 26 de ani printre victime GALERIE FOTO
În România a fost confirmată epidemia de gripă. Sursa foto - hepta.ro

Alte cinci decese provocate de gripă! Acestea au fost deja confirmate de autorități. Printre victime se numără şi o femeie de 38 de ani din Sibiu şi un tânăr de 26 de ani din Prahova.

Alte cinci decese provocate de gripă!

Concret, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, o femeie de 38 de ani din judeţul Sibiu, cu probleme medicale şi nevaccinată, a murit după ce a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Și un bărbat în vârstă de 67 de ani din Ilfov, şi acesta cu alte boli şi, de asemenea, nevacciant, a murit, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Tânăr de 26 de ani printre victime

Celelalte trei victime sunt: un bărbat de 41 de ani din judeţul Constanţa, o femeie de 44 de ani din Dolj şi un bărbat de 26 de ani din judeţul Prahova.

În cazul bărbatului din Constanţa şi al femeii din Dolj antecedente vaccinale sunt necunoscute, iar tânărul din Prahova era nevaccinat. Cu toţii aveau şi alte probleme medicale.

Numărul deceselor provocate de gripă ajunge astfel la 23. Vă reamintim că între timp a fost declarată oficial epidemia de gripă în România, în condiţiile în care în ţară erau raportate peste 7.000 de cazuri de gripă clinică.

„Epidemia de gripă se declară după o exacerbare a cazurilor de gripă. Era de așteptat ca acesta cazuri să creadă.

Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat. Mai sunt încă 15.000 de vaccinuri, iar săptămâna viitoare vor mai ajunge încă 35.000 la medicii de familie.

Izolarea la domiciliu voluntară este recomandată și evitarea colectivelor. În spitale, accesul vizitatorilor trebuie limitat. Am fost pregătiți și încă de acum 2 săptămâni am demarat achiziționarea de vaccinuri.

Nu ne așteptăm să crească numărul de decese în perioada următoare. Există vaccinuri în farmacii și pot fi achiziționate contra cost”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×