OFICIAL: Epidemie de gripă în România. Câte cazuri s-au confirmat și câte decese se înregistrează până acum

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 13:23
OFICIAL: Epidemie de gripă în România. Câte cazuri s-au confirmat și câte decese se înregistrează până acum
În România a fost declarată epidemie de gripă foto: hepta.ro

Autoritățile au declarat epidemie de gripă în România, după ce s-au confirmat peste 7000 de cazuri, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, sunt peste 170.000 de cazuri confirmate de infecții respiratorii la pacienții români.

În aceste condiții, ministerul Sănătății anunță că dozele de vaccin achiziționate suplimentar vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare.

Ce spun oficialii din ministerul Sănătății despre epidemia de gripă în România

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi 24: „Epidemia de gripă se declară după o exacerbare a cazurilor de gripă. Era de așteptat ca acesta cazuri să creadă. Peste 1,4 milioane de români s-au vaccinat. Mai sunt încă 15.000 de vaccinuri, iar săptămâna viitoare vor mai ajunge încă 35.000 la medicii de familie.

Izolarea la domiciliu voluntară este recomandată și evitarea colectivelor. În spitale, accesul vizitatorilor trebuie limitat. Am fost pregătiți și încă de acum 2 săptămâni am demarat achiziționarea de vaccinuri. Nu ne așteptăm să crească numărul de decese în perioada următoare. Există vaccinuri în farmacii și pot fi achiziționate contra cost”.

Până acum, au fost confirmate 18 decese din cauza gripei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×