Vaccin antigripal disponibil la jumătatea lunii decembrie! „Îmi doresc ca la anul să nu mai fie o criză”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:31
Vaccin antigripal disponibil la jumătatea lunii decembrie! „Îmi doresc ca la anul să nu mai fie o criză” GALERIE FOTO
În jurul datei de 15 decembrie apare din nou vaccinul antigripal. Sursa foto - facebook

Un nou lotde vaccin antigripal va fi disponibil la jumătatea lunii decembrie! Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Victor Costache. Acesta a transmis că în jurul datei de 15 decembrie se va livra un nou lot către medicii de familie. Mai mult de atât, Costache a pecizat că speră ca acesta să fie ultimul an în care vaccinul să nu fie accesbil tuturor celor care îl doresc.

Vaccin antigripal disponibil la jumătatea lunii decembrie!

„Această criză a vaccinului se repetă în fiecare an şi îmi doresc ca la anul să nu mai fie un subiect de media. Este neplăcut prin consecinţele care se răsfrâng asupra pacienţilor. Vom încerca să nu mai repetăm aceleaşi greşeli care s-au făcut în achiziţii.

Să vă dau un exemplu – medicii au făcut o estimare şi Ministerul Sănătăţii a scăzut această estimare foarte mult. În procesul de achiziţie au existat nenumărate întârzieri şi aceste greşeli au fost repetate în fiecare an şi le-am identificat.

„Îmi doresc ca la anul să nu mai fie o criză”

Acest lucru se va ameliora prin debirocratizare şi prin noul mod de organizare a Ministerului Sănătăţii. Serviciile care se ocupă de aceste aspecte vor colabora mai bine. Nu putem soluţiona în patru săptămâni ceea ce nu s-a soluţionat anterior.

Mai este un lot de vaccinuri care se va livra în jurul datei de 15 decembrie şi suntem în legătură cu Direcţiile de sănătate publică pentru a eficientiza distribuţia stocului existent”, a declarat Victor Costache.

Ministrul Sănătății ar vrea și o colaborare mai bună cu medicii de familie. „Cred că o comunicare mai bună cu medicii de familie va preveni astfel de crize în anii următori. Avem încredere în estimările făcute de colegii noştri şi probabil nu vom mai avea astfel de crize”, a transmis ministrul

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×