Ministrul Sănătății ia atitudine în cazul tinerei care a murit după ce a născut. Victor Costache cere control la Spitalul din Brăila

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 11:32
Ministrul Sănătății ia atitudine în cazul tinerei care a murit după ce a născut. Victor Costache cere control la Spitalul din Brăila
Ministerul Sănătății a anunțat, miecuri, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Palatul Parlamentului, că dorește reaorganizarea modernizarea sistemului național de transfuzie sanguină. Sursa foto: adevarul.ro

Cazul tinerei de 19 ani care a murit la scurt timp după ce a născut la Spitalul Județean din Brăila nu rămâne fără ecou. Printr-un comunicat de presă transmis în cursul zilei de vineri, ministrul Sănătății, Victor Costache, solicită Direcției de Sănătate Publică să efectueze controale urgente la respectiva unitate medicală.

Ministrul Sănătății cere control la Spitalul din Brăila

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut. Echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, respectarea protocoalelor si a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății. Potrivit instituției, concluziile vor fi făcute publice în cel mai scurt timp posibil.

La doar o lună după ce a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă, Ana Maria Păduraru a început să se simtă rău, acuzând dureri groaznice la un picior. Din această cauză, a mers la Spitalul Județean Brăila, unde medicii i-au administrat un tratament cu antiinflamatoare, trimițând-o ulterior acasă, după cum povestesc rudele. A doua zi, pentru că nu se mai putea mişca, familia tinerei a chemat din nou salvarea, care a dus-o de urgență la spital, unde medicii i-ar fi spus că tânăra are meningită. Din păcate, s-a stins din viață la scurt timp după aceea, iar autopsia a arătat că decesul s-a produs din cauza unei septicemii, pentru că la naștere nu ar fi fost îndepărtată întreaga placentă.

Familia tinerei dă vina pe medici

Vineri am plecat de la faptul că o durea un picior, apoi nu se mai putea mişca. Am chemat salvarea care a fost înştiinţată că fata e lăuză, trebuia să o ducă la maternitate. Au dus-o la spitalul 3, acolo i-au făcut radiografie unde s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, i-au dat tratament antiinflamator şi au trimis-o acasă. A doua zi m-a sunat şi m-a chemat, mi-a spus că moare, avea dureri îngrozitoare”, a declarat mama tinerei de 19 ani pentru News.ro. În faţa acestor acuzaţii, conducerea Spitalului Judeţean Brăila a anunţat demararea unei anchete.

Am solicitat comisiei de analize decese intraspitaceliceşti din cadrul spitalului analiza acestui caz şi când vom avea un răspuns vă vom transmite. Analizăm acest deces să vedem care au fost problemele care au dus la moartea tinerei. Nu vizăm niciun doctor deocamdată, doar analizăm acum acest deces„, a declarat Alina Neacșu, directorul unității sanitare.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×