Ana-Maria, o tânără de 19 ani din Brăila, a murit la câteva zile după ce a născut. Medicii au trimis-o acasă, chiar dacă acuza dureri

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/11/2019, 18:04
Ana-Maria, o tânără de 19 ani din Brăila, a murit la câteva zile după ce a născut. Medicii au trimis-o acasă, chiar dacă acuza dureri
O tânără de 19 ani a murit de septicime după ce a născut la Brăila *foto: antena 1

Caz tragic în Brăila, acolo unde Ana-Maria Păduraru, o tânără de numai 19 ani care abia născuse, a murit. Tănâra se întorsese la Spitalul Județean din Brăila, unde s-a întors cu dureri. Medicii i-au spus că are discopatie și au trimis-o acasă, acolo unde și-a găsit sfârșitul. Din primele informații se pare că femeia avea de fapt septicimie.

O tânără de 19 ani din Brăila a murit la câteva zile după ce a fost externată

Tânăra a născut în urmă cu trei săptămâni şi a revenit la spital vinerea trecută, deoarece avea dureri abdominale. Medicii au consultat-o şi au trimis-o acasă. Ei au susținut că aceasta ar fi avut discopatie. La sfârşitul săptămânii trecute, femeia a fost dusă în stare gravă la acelaşi spital, dar câteva ore mai târziu a murit.

Cauza inițială a morții, potrivit medicilor, a fost meningita. Părinții au cerut însă o autopsie și așa au aflat că Ana Maria a murit din cauza faptului că, la naștere, în urmă cu o lună, medicii nu au îndepărtat întreaga placentă. Astfel, tânăra mămică a murit dn cauza septicimiei.

Anchetă deschisă în cazul din Brăila

În urma acestui caz, comisia a anunțat că nu se poate autosesiza, din cauza procedurilor, întrucât reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că la comisia de malpraxi nu a fost depusă nicio plângere, astfel încât nu pot începe ancheta.

Poliţia, însă, a început cercetările sub coordonarea unui procuror şi a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. „A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, este o cercetare in rem sub coordonarea unui procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan, pentru Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×