Vremea pe 10 zile! Pronoza meteo pentru săptămâna 19-26 noiembrie: Au început ninsorile, vine şi frigul! Temperaturile vor deveni negative

Mirela Apostol   
în Prognoza meteo
17/11/2018, 10:11
Vremea pe 10 zile! Pronoza meteo pentru săptămâna 19-26 noiembrie: Au început ninsorile, vine şi frigul! Temperaturile vor deveni negative
Prognoza meteo pe următoarele 10 zile în toată ţara

Meteorologii avertizează că frigul venit acum se va instala în România şi nu va mai trece, iar prognoza meteo pe următoarele 10 zile nu este tocmai îmbucurătoare. Din contră, vremea începe să răcească din ce în ce mai tare iar meteorologii avertizează că acest val rece aduce adevărata iarnă la noi în ţară, iar ninsorile vor exista nu doar la munte, ci şi în alte zone în săptămâna 19 – 26 noiembrie.

După data de 19 noiembrie, valorile termice vor scădea în timpul nopţii urmând să aibă valori în jurul a 4 grade, în timp ce şi ploile vor apărea pe arii extinse. Temperaturile medii vor fi în jur de 4-7 grade şi la finalul săpătmânii următoare media va scădea drastic, până la -3 grade Celsius.

Cum va arăta vremea în următoarea săptămână

Vor exista precipitaţii pe arii extinse, iar pe planuri locale acestea vor creşte în intensitate în perioada 19-26 noiembrie şi, izolat, vor exista ploi slabe şi burniţă. Meteorologul de la Administrația Națională de Meteorologie, Romica Jurca, a oferit detalii despre fenomenele meteo care au loc în această perioadă „Este o tentativă de a veni iarna, însă nu aș zice că este chiar de speriat. Ce-i drept, se așteaptă ninsori la munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici. Pe parcursul zilei de joi și vineri se poate depune un strat mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali.”

„Se mențin condițiile de lapoviță și ninsori și sâmbătă, când așteptăm precipitații, dar pe arii restrânse, în zonele de sudice și de răsărit. Aceste precipitații vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ. Vor fi fulguieli”, a specificat meteorologul de la Administrația Națională de Meteorologie, Romica Jurca.

Vremea pe 10 zile în București

În sudul ţării vremea se va răci accentuat, urmând ca maximele de la începutul săptămânii să fie undeva la doar 7 grade Celsius. Va urma apoi o urşoară creştere, undeva la 10-11 grade, în timp ce finalul săpătmânii vremea va cunoaşte din nou o răcire şi mediile vor scădea din nou la 7 grade. După data de 20 noiembrie vor apărea ploile slabe.

Vremea pe 10 zile în Cluj

Temperaturile medii în Cluj vor avea o medie de 3 grade, după care valorile vor staţiona în jurul a 2 grade Celsius. Media valorilor nocturne va trece către temperaturi negative, urmând să avem o medie de -4 grade Celsius, cu o mininmă de -5 grade Celsius. Există o probabilitate uriaşe de precipitaţii.

Prognoza meteo pe 10 zile în Brașov

Minimele termice se încadrează la 2-4 grade Celsius, cu valorile negative din timpul nopţii de -3 grade. Vor exista precipitaţii pe arii extinse , iar în următoarele 10 zile vremea nu va mai creşte peste 5 grade.

Vremea în Constanța în următoarele 10 zile

Vremea va avea valori pozitive în prima parte, cu medii de 13 grade, urmând ca treptat să ajungă către 7 grade Celsius. Sunt aşteptate şi temperaturi negative, cu o medie de -1, precum şi precipitaţii, ploi sau burniţă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×