Cod galben de ninsoare și vânt, în 5 județe! Ce se întâmplă cu vremea

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
15/11/2018, 13:09
Cod galben de ninsoare și vânt, în 5 județe! Ce se întâmplă cu vremea
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsoare și vânt

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare nowcasting cod galben de ninsoare și vânt pentru cinci județe din România. Așa cum au anunțat încă de zilele trecute, vremea devine severă în România, sub influența unui val de aer siberian care se manifestă în această perioadă pe teritoriul țării noastre.

Specialiștii au explicat ce se întâmplă acum în România. Pe lângă ninsori, vântul va sufla puternic, iar până la ora 16.00, mai multe zone sunt afectate de aceste fenomene extreme.

Cod galben de ninsoare și vânt, în 5 județe

Potrivit metreorologilor, între orele 10.00 și 16.00, în județul Argeș, zona de munte, la cote peste 1800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor spulbera ninsoarea. Vizibilitatea va fi scăzută semnificativ pentru șoferii care circulă în zonă.

Sub influența codului galben de ninsoare și vânt mai intră județul Prahova, Dâmbovița, Suceava și Neamț, toate fiind afectate în zonele de munte, acolo unde altitudinea este peste 1800 de metri. Rafalele de vânt pot ajunge în aceste zone până la 70-80 de kilometri pe oră.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă până la ora 16.00
Meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă până la ora 16.00

Ninge în România, avertizările meteorologilor

Meteorologii au anunțat încă de acum două zile că în România se va manifesta o masă de aer rece, care va aduce ninsori și temperaturi scăzute. Zăpada nu s-a lăsat prea mult așteptată și a și apărut în zonele mai înalte.

În județul Harghita, drumarii au intervenit încă de azi-noapte și se circulă cu dificultate. Pe DN 1A, zăpada viscolită a creat dificultăți pentru șoferii care circulau pe partea carosabilă, din cauza stratului de zăpadă care a depășit 2 centimetri. În zilele următoare, sunt așteptate ninsori, iar vântul va sufla cu putere, spulberând în continuare ninsoarea. Șoferii care circulă în zonele afectate de aceste fenomene meteo sunt obligați să aibă mașina echipată cu anvelope de iarnă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×