Avertisment ANM: val de frig accentuat în România. Prognoza pentru weekend

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/11/2018, 14:26
Avertisment ANM: val de frig accentuat în România. Prognoza pentru weekend
Meteorologii ANM anunță temperaturi cu - pentru weekend!

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi sub 0 grade. Se pare că România ia cunoștință cu iarna mai devreme decât credeam. Temperatura aerului va fi situată peste normele acestei perioade de noiembrie. Se indică precipitații deficitare pe tot teritoriul României. Iată declarația unui meteorolog de la ANM pentru zilele cuprinse de valul accentuat de frig.

Începând de joi noapte, condiții de lapoviță și de ninsoare vor fi și în zonele mai joase de relief, în partea de est a țării, adică în Moldova și Dobrogea. Vineri, lapoviță și ninsoare vor fi posibile trecător și în centrul țării, în regiunile estice, dar și în Dealurile Olteniei și ale Munteniei, iar în restul Olteniei și Munteniei vor predomina ploile.Se mențin condițiile de lapoviță și ninsori și sâmbătă, când așteptăm precipitații, dar pe arii restrânse, în zonele de sudice și de răsărit. Aceste precipitații vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ. Vor fi fulguieli” a specificat Romica Jurca, meteorolog ANM.

România se pregătește de iarnă! ANM anunță un val de frig accentuat

Meteorologii avertizează ninsori și viscol abundente pentru zilele din weekend. Se anunță chiar și -15 grade Celsius în zona crestelor montane. Din păcate, vom avea parte de vreme care se va menține deosebit de rece pentru noiembrie. Cerul se arată destul de înnorat, iar prima zi de weekend, sâmbătă(17 noiembrie), vine cu prima ninsoare în București. Cei din Capitală se vor bucura pe timpul nopții de primii fulgi de zăpadă. „Trebuie să ne pregătim pentru temperaturi scăzute, preponderent negative, sub 0 grade. Chiar și în zona Capitalei, -2 sau chiar -3 grade. Ploile se vor tarnsforma treptat în lapoviță și ninsoare. Partea bună e că vor fi relativ slabe. La munte, ninsoarea va fi viscolită, din cauza vântului. Senzația de frig va fi mult accentuată. Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, chiar și la amiază”, Alina Șerban, meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie.

„Este o tentativă de a veni iarna, însă nu aș zice că este chiar de speriat. Ce-i drept, se așteaptă ninsori la munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici. Pe parcursul zilei de joi și vineri se poate depune un strat mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali. Vântul va avea intensificări susținute pe creste, cu viteză destul de mare, care va viscoli ninsoarea și va reduce destul de mult vizibilitatea. La munte, în următoarele două-trei zile sau până duminică inclusiv vor fi temperaturi negative, atât noaptea, cât și în cursul zilei. La înălțimi mai mari de 1.800 de metri va fi chiar sub limita de ger”, a mai spus specialstul meteo.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×