Vremea în București sâmbătă 8 septembrie 2018. Vara se prelungește!

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
07/09/2018, 20:59
Vremea în București sâmbătă 8 septembrie 2018. Vara se prelungește!
Prognoza meteo, vreme in bucuresti, sambata, 10 septembrie.

Se pare că vremea în București de sâmbătă, 8 septembrie, va aduce o vară prelungită. Conform Centrului European de Prognoză, s-a emis o ușoară abatere a temperaturii medii a aerului. Dar, nu numai temperatura aerului s-a micșorat, ci și precipitațiile față de mediile multianuale. Așa că, în luna septembrie, temperatura medie lunară din aer va avea o valoare mai ridicată decât media multianuală. Dar, această situație va fi predominantă în zonele de sud-est, sud și vestul țării.

Prognoza meteo de azi 8 septembrie în București

Astel că, precipitațiile existente în această primă lună de toamnă vor fi deficitare. Dar, această situație fiind posibile în unele zone, mai puțin în cele nordice și centrale. În mare, toate temperaturile vor fi apropiate de norma climatologică. Meteorologul Adrian Boeriu, a declarat pentru Mediafax că temperaturilor din timpul nopții va fi de 14,8 grade Celsius, iar cantitatea de mijloc a precipitațiilor, va fi la un nivel național de 55 de litri pe metrul pătrat. ”Pentru România, media multianuală, adică medierea temperaturilor din timpul nopţii cu cele din timpul zilei este de 14,8 grade, iar cantitatea medie de precipitaţii, la nivel naţional este de 55 de litri pe metrul pătrat”, a declarat meteorologul.

Prognoza meteo Bucuresti 10 septembrie 2018.
În București, prima lună de toamnă aduce o amintire a verii.

Citește și: Curs valutar BNR azi, 10 septembrie 2018. Euro e la putere!

Citește și: Povestea filmului ”The Nun” a fost inspirată din fapte reale?

Citește și: Tania Budi în costum de baie la 50 de ani! Care este secretul vedetei

Conform accuweather, previziunile meteorologice aduc bucureștenilor 26 de grade Celsius în termometre. Maxima zilei se va simți cu doar un grad mai mult decât temperatura anunțată. Cerul se anunță cu nori și soare. Procentul de precipitații este în valoare de 16%, acompaniat de vânturi care vin din direcția de nord-vest, cu 9 kilometri pe oră. Rafalele vin cu 13 kilometri pe oră. Toamna bătând deja la ușă, indicele de ultraviolete este de 3, ce înseamnă un indicativ moderat. Procentul e furtuni este unul deloc îngrijorător, fiind de un procent de 2%.
Soarele răsare la ora 06:48 și apune la ora 19:37.

Conform accuweather, previziunile meteorologice aduc bucureștenilor 26 de grade Celsius în termometre.
Prognoza meteo în prima parte a zilei pentru Capitală.

În a doua parte a zilei, minima aduce 14 grade Celsius, care se vor simți și cu un grad mai puțin. Cel va fi parțial spre predominant noros. Seara va avea un procent de precipitații deloc îngrijorător, în valoare de 8%. Vânturile vin din direcția de sud, cu 7 kilometri pe oră, iar rafalale cu 15 kilometri pe oră. Față de procentul de precipitații scăzut, cel de furtuni este aproape inexistent. Luna își va face apariția pe cer în jurul orei 7 și dispare la ora 20:21.

În a doua parte a zilei, minima aduce 14 grade Celsius, care se vor simți și cu un grad mai puțin.
Prognoza meteo a serii în București, pe data de 10 septembrie.

Meteorologul Adrian Boeriu a explicat fenomenele perioadei de început a toamnei, începând chiar cu data de 1 septembrie. Se pare că încă de la începutul lunii, previziunile meteorologice nu erau deloc bune, prevestind și descărcări electrice, dar și călduri care amintesc de vară. ”Pentru data de 1 septembrie vom avea o vreme călduroasă ân vestul, sudul și local în centrul țării, cer mult senin, iar temperaturile maxime vor oscila între 24 și 33 de grade”, a declarat acesta.

Însă, pentru toată perioada de început a lunii septembrie, instabilitățile vor fi la ordinea zilei. ” Va fi un oarecare grad al instabilităţii ridicate a vremii în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde local, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În rest, se va menţine aceeaşi vreme frumoasă cu cer variabil înspre senin”, a mai spus meteorologul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×