Viața amoroasă a Elenei Ceaușescu! L-a înșelat de mai multe ori pe Nicolae Ceaușescu

Ciprian Postolache   
în Stiri mondene
04/02/2019, 13:04
Viața amoroasă a Elenei Ceaușescu! L-a înșelat de mai multe ori pe Nicolae Ceaușescu GALERIE FOTO
Viața amoroasă a Elenei Ceaușescu! L-a înșelat de mai multe ori pe Nicolae Ceaușescu

Elena Ceaușescu a fost protagonista mai multor povești de dragoste, conform unor documente și mărturii a celor care se aflau în anturajul familiei Ceaușescu. Un doctor, un comandant de securitate, dar chiar și fratele dictatorului, Marin Ceaușescu, se pare că ar fi avut relații amoroase cu Elena Ceaușescu. Și asta s-a întâmplat chiar sub nasul lui Nicolae Ceaușescu, care nu a aflat niciodată, conform publicației, Eveniment Istoric. Vezi imagini de colecție din anturajul familiei Ceușescu în Galeria foto de mai sus!

Elena Ceaușescu a avut și o relație cu tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Se întâmpla pe vremea când aceasta nu îl cunoscuse încă pe Nicolae Ceaușescu. Se pare că tatăl legendarului artist a rupt relația, chiar când cei doi s-au mutat în București.

Prima aventură amoroasă serioasă a Elenei Ceaușescu a fost cu medicul dictatorului, Abraham Schechter

Aventurile amoroase ale Elenei Ceaușescu au început chiar sub nasul dictatorului. Elena l-a înșelat pe Nicolae chiar cu medicul familiei, Abraham Schechter. „Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, a povestit fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie“.

Nicoale și Elena Ceaușescu în concediu

Abraham Schechter, conform publicației ” Evenimentul istoric” s-ar fi aruncat sau a fost aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde lucra. Un fost comandant de Securitate, Nicolae Pleșită își aminteşte că în 1973 avea să fie înlăturat de la conducerea Securităţii din cauza acestui incident. Despre sinuciderea medicului Abraham Schechter, care a  avut o relație cu Elena Ceaușescu au circulat trei variante: cea că s-ar fi sinucis, cea că Securitatea îl omorâse, dar și că ar fi fost agent Mossad, iar aceștia l-ar fi eliminat.

Moartea lui Abraham Schechter l-a supărat pe Nicolae Ceușescu! Dictatorul nu bănuia nimic

 „Se zicea că s-a sinucis din cauza noastră. Ar fi simţit că-l urmărim. În noaptea de pomină, noaptea Sfântului Bartolomeu pentru mine, am fost analizat la sânge. ‘Ce-i cu dosarele alea?’, m-a întrebat Ceauşescu. ‘Este urmărire informativă.’, am răspuns. ‘Păi cum?’, s-a arătat nedumerit Ceauşescu. ’17 ani a fost medic de colectiv. Trebuia să stăm cu lupa pe el.’, i-am spus.’De ce?’, a insisitat el. ‘Pentru că în fiecare dimineaţă umbla în gâtul dumneavoastră!’. Ceauşescu avea răguşeala aceea în gât, şi atunci nu trebuia să mă intereseze dacă Schechter umbla cu bună-credinţă? I-am spus-o pe şleau.“, a povetit comandantul Pleșită în revista „Lumea Magazin”.

Elena Ceaușescu l-ar fi înșelat pe Nicolae Ceaușescu și cu oameni de rang înalt din Securitate

Generalul Nicolae Stan a acordat în 2011 un interviu pentru Evenimentul Zilei în care povestea că Elena Ceaușescu ar fi fost „rea de muscă” și că ar fi avut aventuri amoroase cu oameni din cnducerea PCR, dar și din Securitate. Unul dintr ei era chiar Nicolae Pleșită cel care fusese demis de Nicolae Ceaușescu după moartea suspectă a fostului iubit al Elenei Ceușescu, Abraham Schechter. ”La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, Pleșiță a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a povestit întâmplarea Nicolae Stan.

Elena Ceușescu l-ar fi înșelat de mai multe ori pe Nicolae Ceușescu, conform unor mărturii ale unor oameni de rang înalt din Securitate

Tot generalul a povestit cine a mai trecut prin patul Elenei Ceaușescu în timp ce Nicolae Ceaușescu nu avea nici cea mai mică bănuială. „Da, a avut legături intime strânse cu Ioan Ursu (academician, specialist în fizică atomică) și cu încă doi care trăiesc și nu e frumos să îi pomenesc”., a povestit fostul general, Nicolae Stan. La întrebarea dacă „Ceaușescu știa?”, generalul crede că dictatorul habar nu avea de aveturile Elenei Ceaușescu. „Ştiau câţiva ofiţeri de încredere din jurul ei, ştiau cei care supravegheau şi păzeau obiectivul respectiv şi, desigur, şoferul Vasile.” a povestit generalul Nicolae Stan pentru EvZ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×