Veste excelentă pentru românii care au datorii la stat. Ce nu mai are voie să facă ANAF

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 08:17
Veste excelentă pentru românii care au datorii la stat. Ce nu mai are voie să facă ANAF
Românii care au datorii la stat au primit o veste excelentă, după ce Guvernul a decis să suspende în următoarea perioadă aproape toate popririle ce vizează persoanele fizice

Românii care au datorii la stat au primit o veste excelentă, după ce Guvernul a decis să suspende în următoarea perioadă aproape toate popririle ce vizează persoanele fizice.

Veste excelentă pentru românii care au datorii la stat

O altă veste bună pentru români, pe lângă cea în care celor cu datorii la stat li s-a ridicat poprirea, este aceea că în perioada următoare nici nu vor fi demarate popriri de acest fel contra persoanelor fizice.

Conform avocatnet.ro, băncile, angajatorii sau alți terți care facilitau poprirea vor aplica măsura de îndată ce ea va fi oficializată. Măsura suspendării popririlor pentru datorii la stat pentru persoanele fizice mai trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

”Guvernul a decis să se suspende sau să nu înceapă măsurile de executare silită prin poprire a persoanelor fizice, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Liderii politici critică măsurile luate de Guvernul Orban

”Măsurile de suspendare a executãrii silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau terții popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale”, se mai scrie în comunicat

Îmbrăcat în costum de protecție și cu mască pe față, ministrul Victor Costache a vorbit despre fazele care sunt luate în calcul de autorități în primirea bolnavilor de coronavirus, a vorbit despre numărul de paturi disponibile pentru pacienți, dar și despre materialele atât de necesare medicilor și asistentelor din linia întâi.

Fostul președinte Traian Băsescu a dat de pământ cu deciziile luate de Guvernul Orban pentru protejarea firmelor din România. El a spus că măsurile luate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus sunt foarte slabe și foarte târziu adoptatate.

Și liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că pandemia de coronavirusva trece, dar important este cum rămâne țara după acest șoc. Social-democratul avertizează în atacul său la Guvernul Orban că va veni o criză economică puternică, iar măsurile luate de Executiv sunt ”paliative”, nu ”profunde”.

La rândul său, liderul Pro România, Victor Ponta a făcut mai multe previziuni sumbre, printre care și faptul că în luna aprilie se vor închide 100.000 de firme mici și mijlocii, iar România va avea 300.000 de șomeri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×