Există viață după coronavirus? Previziunile lui Ponta: „Vom avea 300.000 de șomeri în aprilie”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 22:48
Există viață după coronavirus? Previziunile lui Ponta: „Vom avea 300.000 de șomeri în aprilie”
Victor Ponta, previziuni sumbre pentru economia românească

Epidemia de coronavirus și criza economică vor pune pe butuci economia României, crede Victor Ponta. Liderul Pro România a făcut mai multe previziuni sumbre.

Victor Ponta: „Vom avea 300.000 de șomeri”

Guvernul Orban a anunțat o serie de măsuri menite să salveze mediul economic, în special firmele și angajații, însă Victor Ponta e sceptic că economia României va putea fi salvată.

Într-o intervenție la România TV, Ponta a făcut o serie de previziuni sumbre.

„O să treacă coronavirusul și o să vedem că nu vom avea cu ce să mergem în italia, în Spania. Trebuie să salvăm companiile naționale.

Am fost cu soția mea la un Mc Drive și le-am întrebat pe fete dacă au ce le trebuie. Toți sunt eroi, și vânzătorii, și șoferii. Trebuie să le arătăm respect și să le mulțumim.

M-au sunat manageri de spitale din țară și-au spus că vin români din străinătate și nu au măști, mănuși nici pentru ei. Suntem într-o criză decât cea mai mare din 2010.

În aprilie o să se închidă 100.000 de firme mici și mijlocii și o să avem 300.000 de șomeri”, a declarat Ponta.

Ponta cere amânarea ratelor

Victor Ponta subliniase miercuri, 18 martie, că ratele la bănci pentru populație ar trebui amânate de urgență: „Sper să iasă ministrul de finanțe să spună că am decis ca 90 de zile să nu plătească oamenii contribuțiile și impozitele pe salarii, am decis ca 90 de zile se amână plata ratelor. O amânare reală, nu că se plătesc peste patru luni toate deodata”.

Momentan, măsurile luate de guvernul Orban nemulțumesc opoziția, în special PRO România și PSD. Partidul Social Democrat a depus deja un proiect de lege privind suspendarea ratelor şi dobânzilor pentru firme şi clienţi.

„Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme şi clare de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă şovăială şi o lipsă totală de reacţie rapidă.

Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plăţii ratelor bancare este o măsură de sprijin a populaţiei în confruntarea cu criza economică generată de epidemie şi solicitată de tot mediul de afaceri”, a explicat demersul preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×