Victor Ponta, președintele Pro România, critică atitudinea președintelui Iohannis și a guvernului Orban.
Politicianul le cere celor din PNL să anunțe măsuri concrete în această perioadă pentru a-i ajuta pe cei care își vor pierde serviciile și afacerile.
Măsuri radicale gândite de Victor Ponta
Victor Ponta crede că economia românească, asemeni celei mondiale, se va prăbuși dacă guvernul nu va lua măsuri radicale de urgență. Cel mai important, Ponta crede că oamenii ar trebui păsuiți timp de trei luni pentru plata ratelor la bănci.
„Angajații așteaptă decizii pentru protecția firmelor. Dacă guvernul nu acționează mâine s-ar putea să ne coste criza economică mai mult decât coronavirusul.
Sper să iasă ministrul de finanțe să spună că am decis ca 90 de zile să nu plătească oamenii contribuțiile și impozitele pe salarii, am decis ca 90 de zile se amână plata ratelor. O amânare reală, nu că se plătesc peste patru luni toate deodata.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei
Vreau să-l aud că spune că sprijină firmele românești, că dobânzile la credite vor fi subvenționate de către stat. 90 de zile să se amâne și baza și dobânda”, a declarat Ponta la Antena 3.
De asemenea, Ponta crede că ar trebui încurajate firmele care nu dau oamenii afară în această perioadă: „Va trebui o schimbare rapidă a regulamentului BNR, prin ordonanță de urgență, în așa fel încât banca națională să oblige băncile să schimbe criteriile de acordare a creditelor. În această clipă nicio firmă din România nu se mai califică.
Trebuie să încurajăm toate firmele care nu dau oameni afară. Sunt patroni care dau oameni afară și spun că văd ei cum îi recuperează peste șase luni, însă oamenii aceia trebuie să trăiască”.
Franța și Germania au anunțat deja ajutoare de ordinul sutelor de miliarde de euro pentru angajați și firme, însă rămâne de văzut de unde ar putea face România rost de fonduri pentru o astfel de situație complicată.