Victor Ponta cere măsuri urgente luate de Guvern! „Ratele la bănci să fie amânate pentru 90 de zile”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 21:57
Victor Ponta cere măsuri urgente luate de Guvern! „Ratele la bănci să fie amânate pentru 90 de zile”
Ponta vrea ca ratele la bănci să fie amânate timp de 3 luni

Victor Ponta, președintele Pro România, critică atitudinea președintelui Iohannis și a guvernului Orban.

Politicianul le cere celor din PNL să anunțe măsuri concrete în această perioadă pentru a-i ajuta pe cei care își vor pierde serviciile și afacerile.

Măsuri radicale gândite de Victor Ponta

Victor Ponta crede că economia românească, asemeni celei mondiale, se va prăbuși dacă guvernul nu va lua măsuri radicale de urgență. Cel mai important, Ponta crede că oamenii ar trebui păsuiți timp de trei luni pentru plata ratelor la bănci.

„Angajații așteaptă decizii pentru protecția firmelor. Dacă guvernul nu acționează mâine s-ar putea să ne coste criza economică mai mult decât coronavirusul.

Sper să iasă ministrul de finanțe să spună că am decis ca 90 de zile să nu plătească oamenii contribuțiile și impozitele pe salarii, am decis ca 90 de zile se amână plata ratelor. O amânare reală, nu că se plătesc peste patru luni toate deodata.

Vreau să-l aud că spune că sprijină firmele românești, că dobânzile la credite vor fi subvenționate de către stat. 90 de zile să se amâne și baza și dobânda”, a declarat Ponta la Antena 3.

De asemenea, Ponta crede că ar trebui încurajate firmele care nu dau oamenii afară în această perioadă: „Va trebui o schimbare rapidă a regulamentului BNR, prin ordonanță de urgență, în așa fel încât banca națională să oblige băncile să schimbe criteriile de acordare a creditelor. În această clipă nicio firmă din România nu se mai califică.

Trebuie să încurajăm toate firmele care nu dau oameni afară. Sunt patroni care dau oameni afară și spun că văd ei cum îi recuperează peste șase luni, însă oamenii aceia trebuie să trăiască”.

Franța și Germania au anunțat deja ajutoare de ordinul sutelor de miliarde de euro pentru angajați și firme, însă rămâne de văzut de unde ar putea face România rost de fonduri pentru o astfel de situație complicată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×