Standard & Poor crede că recesiunea la nivel global e inevitabilă. Anunțul făcut de americani

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 16:16
Standard & Poor crede că recesiunea la nivel global e inevitabilă. Anunțul făcut de americani
Economia globală se va confrunta cu o criză majoră din cauza coronavirus

Agenția de rating S&P a făcut anunțul previzibil: recesiunea globală este inevitabilă. Totul pe fondul pandemiei de coronavirus.

S&P anunță recesiunea la nivel global

Agenția de rating S&P Global crede că recesiunea este inevitabilă în acest an, la nivel global, „întrucât pandemia de coronavirus escaladează, iar creşterea devine din ce în ce mai redusă în faţa volatilităţii creditului şi a presiunii la nivelul creditului”.

Conform Ziarului Financiar, agenția a avertizat deja cu privire la „riscul de insolvenţă pentru corporaţiile din sectoarele nonfinanciare, care va creşte la peste 10% în SUA şi chiar mai mult în Europa, în următoarele 12 luni”.

Pe înțelesul tuturor, economia globală va crește cu aproximativ 1.5%, însă cifrele sunt mult mai mici în raport cu situația prezisă înainte de declanșarea pandemiei.

„Datele iniţiale din China arată că economia a fost lovită mult peste aşteptări, deşi o tentativă de stabilizare a început deja. Europa şi SUA se îndreaptă deja spre aceeaşi cale, întrucât restricţiile de mobilitate pun presiune pe cererea deja în scădere, ceea ce va coontribui la scăderea activităţii economice în T2, înainte ca revenirea să înceapă mai târziu de-a lungul anului”, a anunțat Paul Gruenwald, economistul-şef al S&P.

Standard & Poor’s (S&P) este o companie americană de rating ale cărei baze au fost puse în anul 1860[1]. Compania este una dintre cele mai importante trei agenții de rating din lume, alături de Moody’s și Fitch Ratings.

Primele semne ale crizei se văd deja la nivel mondial. Unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din SUA, Ryman, a pierdut peste noapte 40 de milioane de dolari după ce 77.000 de oameni și-au anulat rezervările.

În Europa, mai multe firme extrem de cunoscute și-au trimis acasă mii de angajați și previziunile sunt sumbre pentru următoarele luni.

Conform specialiștilor, cel mai mult vor avea de suferit IMM-urile, acele firme mici care nu pot rezista o perioadă lungă de timp fără a funcționa la parametri normali. Așadar, este de așteptat să se creeze o reacție în lanț care să pună pe butuci economia. Cu siguranță, cred experții, lumea își va reveni în pași de furnică, însă previziunile rămân sumbre pentru următoarele 12 luni și investițiile par o utopie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×