Când va fi atins vârful pandemiei în România! Informațiile au fost făcute publice de ministrul Sănătății, Victor Costache

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 07:21
Când va fi atins vârful pandemiei în România! Informațiile au fost făcute publice de ministrul Sănătății, Victor Costache
Când va fi atins vârful epidemiei în România

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat când vom afla exact numărul maxim de îmbolnăviri cu coronavirus în România! Reprezentantul guvernului a acordat un interviu pentru Digi 24 din Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății.

Când va fi atins vârful pandemiei în România

Îmbrăcat în costum de protecție și cu mască pe față, ministrul Victor Costache a vorbit despre fazele care sunt luate în calcul de autorități în primirea bolnavilor de coronavirus, a vorbit despre numărul de paturi disponibile pentru pacienți, dar și despre materialele atât de necesare medicilor și asistentelor din linia întâi.

De asemenea, Ministrul Victor Costache a vorbit și despre vârful epidemiei de coronavirus în România. ”Într-o săptămână, maxim 10 zile urmează să vedem care va fi vârful epidemiei de COVID-19”, a spus ministrul Costache.

După 4.000 de infectări, cazurile ușoare de coronavirus vor fi tratate acasă

Reprezentantul guvernului a spus că autoritățile din România au făcut un scenariu cu trei faze. În prima fază, bolnavii de coronavirus vor fi internați în cele două spitale din București, apoi și spitalele de pneumologie vor fi pline cu pacienți afectați și de coronavirus, apoi în faza a 3-a pacienții vor fi internați și la spitalele de urgență. După această fază, care ar atinge deja 4.000 de infecții cu coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate acasă.

”Am pus la punct un scenariu cu trei faze. Este foarte important să nu repetăm greșelile celorlalte țări unde numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult, așa că nu vrem să amestecăm pacienții cu COVID cu ceilalți aflați acum în spitale. De aceea, prima fază cuprinde internarea în cele două spitale din București, apoi faza a doua include spitalele de pneumologie, apoi cele de urgențe”, a spus Costache.

Masca simplă, eficientă doar o oră și jumătate

După cele trei faze, se va atinge deja numărul de 4.000 de îmbolnăviri, iar cazurile mai ușoare vor fi tratate la domiciuliu. În prezent, ministrul a spus că sunt 120 de paturi cu ventilație în cele două spitale de boli infecțioase șoi 2.200 de paturi pentru cazuri mai ușoare. Ministrul a spus că ar putea avea 2.000 de paturi cu ventilație, dar se mai ateaptă sosirea a încă 1.000 de paturi cu ventilație comandate deja.

Despre materialele atât de necesare, ministrul a spus că acestea au fost concentrate în special în cele două spitale din faza 1, urmând ca acestea să ajungă și la celelalte spitale implicate în următoarele două faze ale scenariului pus la punct de autorități.

Ministrul a recunoscut că zilnic Poliția de Frontieră oprește la vamă tiruri care încearcă să scoată din România materiale, mănuși, măști, însă acestea sunt întoarse din drum. Referitor la masca cu trei pliuri, cea simplă, ministrul a spus că aceasta își pierde eficacitatea după o oră și jumătate!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×