Vaccinul contra coronavirus a fost creat de către cercetătorii din Hong Kong, dar nu va fi pus la dispoziția populației

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 11:27
Vaccinul contra coronavirus a fost creat de către cercetătorii din Hong Kong, dar nu va fi pus la dispoziția populației
Vaccinul contra coronavirus a fost creat de către cercetătorii din Hong Kong, dar nu va fi pus la dispoziția populației. Sursa foto: Hepta

Oamenii de știință din Hong Kong au dezvoltat vaccinul contra coronavirus, a declarat un specialist în boli infecțioase, informează cotidianului South China Morning Post. Conform sursei respective, vaccinul nu va pus încă la dispoziția populației, întrucât cercetătorii mai au nevoie de timp pentru a-l testa.

Vaccinul contra coronavirus, creat dar indisponibil

Cel care a făcut anunțul mult așteptat a fost șeful departamentului de boli infecțioase de la Universitatea din Hong Kong, profesorul Yuen Kwok-yung.

Acesta a declarat că echipa sa a lucrat la vaccinul contra coronavirus, reușind astfel să izoleze noul agent patogen care a ucis mai multe persoane până acum.

“Am reușit deja să producem un vaccin, însă ne va lua mult timp pentru a-l testa pe animale“, a declarat profesorul de la Universitatea din Hong Kong, conform ProTV.

Cercetătorul a declarat, însă, că vaccinul contra coronavirus nu va fi disponibil la scară largă, cel puțin nu momentan. Specialistul a precizat că el și echipa sa vor avea nevoie de alte câteva luni de zile pentru a putea testa vaccinul pe animale.

Ulterior, oamenii de știință vor trebui să testeze vaccinul și pe subiecți umani, iar acest lucru mai presupune încă un an de întârziere. Abia după aceste două etape vaccinul contra agentului patogen va putea fi folosit la scară largă.

Potrivit sursei citate mai sus, în acest moment există o adevărată competiție între China și Statele Unite pentru a crea un vaccin împotriva agentului patogen care a apărut în orașul Wuhan din China și care a dus, până acum, la decesul a peste 100 de persoane.

Alte aproximativ 6.000 de persoane sunt infectate, arată cifrele oficiale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×