A fost confirmat primul caz de coronavirus în Germania. Infecția din China se extinde la nivel mondial

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 10:42
A fost confirmat primul caz de coronavirus în Germania. Infecția din China se extinde la nivel mondial
Un bărbat din Germania a fost depistat cu noul tip de coronavirus din China. Sursa foto: Hepta.ro

Noul tip de coronavirus din China s-a extins la nivel mondial și a fost confirmat în două țări din Europa. După ce Franța a avut un prim pacient infectat cu acest virus periculos, iată că și în Germania a fost depistat și confirmat primul caz de coronavirus.

Germania a fost lovită de virusul periculos din China. Un pacient prezintă semnele îmbolnăvirii

Germania este a doua țară din Europa, după Franța, pe teritoriul căreia au fost confirmate primele cazuri de coronavirus. Un bărbat din landul federal Bavaria prezintă semnele infecției pulmonare care a luat amploare în China în decembrie 2019.

Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară din Bavaria a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că starea pacientului infectat cu coronavirus este una stabilă, iar bărbatul primește îngrijiri medicale într-un spital german.

Care sunt măsurile pe care le iau autoritățile din Germania

Președintele Institutului Robert Koch, Robert Wieler, a declarat într-o emisiune că Germania este pregătită pentru virusul izbucnit în Wuhan, China. De asemenea, autoritățile au adăugat că cel mai important lucru pe care îl pot face oamenii este să recunoască din timp potențialele infecții.

„În principiu suntem vigilenți, luăm lucrurile foarte în serios, dar suntem și foarte bine pregătiți. Planuri și strategii bine puse la punct pentru cazuri de pandemie asigură reacții imediate în cazuri extreme cu privire la ceea ce ar fi de făcut în aeroporturi și clinici”, a declarat ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, relatează dw.com.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă screening-urile, dar o purtătoare de cuvânt a ministerului german a declarat că ar dori să ia în calcul controalele din zona aeroporturilor să fie realizate sub formă de screening.

Coronavirusul din China se extinde într-un mod alarmant

Virusul periculos din China a izbucnit într-o piață din Wuhan în urmă cu circa două luni și s-a extins într-un ritm rapid. La ora actuală au fost semnalate 4.000 de cazuri de îmbolnăviri, iar peste 100 de locuitori chinezi și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Totodată, autoritățile din China au luat decizia de a băga în carantină orașul Wuhan, dar și mai multe localități din apropiere. Pentru această situație ministerul Finanțelor din Beijing și cel al Sănătății a pus la bătaie aproximativ 60 de miliarde de Yuani pentru a lupta împotriva extinderii virusului.

Din păcate, virusul s-a extins razant la nivel mondial fiind depistat în Australia, Cambogia, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, SUA, Canada, Vietnam, Singapore, Franța și Germania. În plus și în alte țări au fost raportate câteva cazuri suspecte legat de acest nou tip de coronavirus periculos.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×