50 de români veniți din Wuhan, epicentrul virusului ucigaș, au intrat în țară nestingheriți. “Nu au fost opriţi la aeroport”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 13:37
50 de români veniți din Wuhan, epicentrul virusului ucigaș, au intrat în țară nestingheriți. “Nu au fost opriţi la aeroport”
50 de români s-au întors din Wuhan. Sursa foto: capital.ro

În timp ce toate aeroporturile din lume iau măsuri împotriva virusului care a ucis deja 17 oameni în Asia și a îmbolnăvit peste 500 de oameni, 50 de români care au venit direct din Wuhan, locul unde a apărut prima dată virusul criminal, au intrat în țară fără nicio problemă!

50 de români s-au întors din Wuhan, China

Veniți chiar din epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a unui nou tip de coronavirus care a ucis 17 oameni în câteva zile, cei 50 de români, membri ai unei orchestre, au intrat în țară ca în brânză.

Oamenii au intrat nestingheriți în țară, deși se știa de unde vin, însă nimeni nu i-a oprit, nu i-a întrebat de sănătate, nimic, după cum a recunoscut chiar Director Filarmonica Timişoara.

”Suntem în corespondenta cu Direcţia de Sănătate Publică”

“Nu au fost opriţi la aeroport deşi se ştia că vin din China, sper că lucrurile vor fi în regulă. Noi am luat decizia ca să îi lăsăm, să îi învoiesc eu să stea acasă 2 săptămâni ca să nu frecventeze locuri aglomerate, în plus suntem în corespondenta cu Direcţia de Sănătate Publică să vedem dacă vor trebui măsuri suplimentare luate”, a declarat pentru Pro TV Ioan Garboni, Director Filarmonica Timişoara.

Cei 50 de artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile, scrie Timiș Online.

Orchestra formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara. Muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China, potrivit tion.ro.

Oficialii chinezi au sfătuit oamenii să nu viziteze deloc zona Wuhan. Orașul este epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a unui nou tip de coronavirus care a ucis 17 oameni în câteva zile.

Artiștii timișoreni s-au oprit direct la Sala Capitol, de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică. Momentan, nu sunt probleme.

Între timp, numărul celor răpuși de coronavirus a urcat într-o singură zi de la 9, la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”. Coronavirusul s-a extins deja în mai multe țări. Un caz a fost raportat inclusiv în Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×