Americanii au trimis drone super performante în România! Cu asemenea modele a fost ucis generalul iranian Soleimani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 18:08
Americanii au trimis drone super performante în România! Cu asemenea modele a fost ucis generalul iranian Soleimani GALERIE FOTO
Americanii au trimis mai multe drone în România. Sursa foto - U.S. Army/ZUMA Wire/ZUMAPRESS.com)

Americanii au trimis drone super performante în România! Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (US Air Force) au anuntat ca au plecat deja spre țara noastră câteva drone MQ-9 Reaper. De remarcat că acestea au ghidaj de la distanta.

Americanii au trimis drone super performante în România!

De altfel, cele două țări au un parteneriat strategic pentru a aborda probleme de securitate regionala si globala, drept pentru care americanii pun la dispoziție acum anumite modele pe care le folosesc în lupte.

Pentru a promova aceste interese, Fortele Aeriene ale SUA in Europa vor opera dronele MQ-9 Reaper de la baza aeriana 71, din Campia Turzii.

Cu asemenea modele a fost ucis generalul iranian Soleimani

De remarcat că miscarea face parte din eforturile americane de a spori stabilitatea regionala, dar si de a participa la diferite exercitii din regiune.

Trebuie specificat că misiunea începe chiar în această lună. A fost realizata in colaborare cu guvernul roman, fiind conceputa pentru a promova stabilitatea si securitatea in regiune si pentru a consolida relatiile cu aliatii NATO si alti parteneri europeni.

Sunt câteva detalii interesante despre MQ-9 Reaper. Aceasta este o aeronava armata, de altitudine medie, cu rezistenta de lunga durata, care poate fi folosita in mai multe tipuri de misiuni, fiind pilotata de la distanta.

Tipul acesta de dronă este folosita in principal impotriva tintelor de executie dinamica, dar si pentru misiuni de colectare de informatii. Interesant este că generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis intr-un atac efectuat cu o astfel de drona.

Fostul comandant al Forţei Al-Qods, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, a fost ucis la 3 ianuarie la Badgad într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) din ordinul lui Donald Trump.

Președintele Statelor Unite ale Americii a anunţat că Soleimani pregătea atacuri vizând patru ambasade.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×