Un nou val de excluderi și suspendări în USR. Alți patru membri criticați de tabăra lui Dan Barna au avut de suferit

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 16:14
Un nou val de excluderi și suspendări în USR. Alți patru membri criticați de tabăra lui Dan Barna au avut de suferit
Echipa lui Dan Barna, noi excluderi din USR *foto: facebook Dan Barna

USR-ul este în plin scandal al excluderilor, după ce vicepreședintele USR Ilfov, Oli Ardelean, a fost exclusă săptămâna trecută din partid, fapt ce a fost întâmpinat cu proteste în sânul organizației. În ciuda manifestanților din interiorul partidului, miercurea acesta a avut loc o nouă ședință a Biroului Național, în care s-au dictat noi sancțiuni împotriva membrilor USR care au contestat de-a lungul timpului conducerea lui Dan Barna sau a apropiaților săi.

Astfel, alți patru membri din USR au primit sancțiuni din partea BN-ului partidului. Cel mai vocal dintre ei, purtătorul de cuvânt al USR Ilfov Claudia Postelnicescu, a fost exclusă.

Un nou val de excluderi și suspendări în USR

Pe lângă Postelnicescu, și activistul civil Vișinel Bălan a fost afectat de sancțiunile date la BN-ul USR. Astfel, Bălan a primit o suspendare de un an din partid, după ce a reproșat conducerii că nu a luat măsuri cu privire la USR Giurgiu. Vișinel a fost cel căruia i s-a făcut rău săptămâna trecută și ședința a fost suspendată.

De asemenea, doi membri ai USR Cluj au fost sancționați pentru că au șters din greșeală minutele unei ședințe din drive-ul partidului. Astfel, Cosmin Stoenescu a fost suspendat un an din USR și Daniel Giurcă 6 luni, deși nu aveau nicio vină în acest caz.

Reacția lui Oli Ardelean după ultimul val de excluderi din USR

Cea care a oferit lămuriri despre acest suspendările din USR este Oli Ardelean, avertizorul de integritate exclus de USR săptămâna trecută.

Un nou set de sanctiuni stupide azi noapte in Biroul National- Claudia Postelnicescu, exclusa din USR inclusiv pe…

Gepostet von Oli Ardelean am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Ea a explicat și motivul pentru care cei doi membri ai USR Cluj au fost dați afară din partid:

„Cosmin a cerut acces la minutele Biroului National (BN) -care NU SUNT confidentiale. A primit de la un membru BN de atunci (Florin Chereji) un link la un folder de drive. Desoperit ulterior ca nu era pe un calculator de la Secretariatul General, sau pe un cont al USR, ci pe contul altui membru BN (Elek Levente) cu setarea „anyone with the link can edit”. Atat de destepti sunt cei care vor sa salveze Romania. ANYONE WITH THE LINK CAN EDIT. Asa isi tinea Biroul National datele.

Florin a crezut ca le da acces la o copie la folderul de drive si ca oricum contine date care nu sunt confidentiale (minutele BN nu sunt confidentiale intern, le primim si prin newsletter dupa sedinte)

Stoe din ce am inteles a facut curat, face des cica, la el pe drive copiind ce avea pe un harddisk extern si a sters tot inclusiv ce era in folderul Biroului National cu minutele.

Au luat foc Barna si Drula cand au vazut ca le-au disparut minutele. Stoe a aflat astfel ca a sters din greseala minutele de pe folderul BN si le-a pus la loc. Vina lui Daniel e doar ca a dat click pe link-ul ala al folderului de drive. El doar s-a uitat la documente. Suspendare 6 luni ca s-a uitat intr-un folder la care a primit acces.

In loc sa fie sanctionat pentru neglijenta Elek, acesta, in completa nesimtire, a votat impreuna cu echipa Barna sanctiunile de 1 an si 6 luni pentru colegii lui din USR Cluj. Cu siguranta si orbit de faptul ca nu il sustineau in filiala. Cum sa fie 2 oameni vinovati ca au accesat documente intr-un folder de drive la care VOI idiotilor le-ati dat acces? Si care dupa ce au inteles ca au sters din greseala date oficiale le-au dat restore?”, a scris Ardelean, pe facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×