Proteste la sediul USR, după ce mai mulți membri opuși conducerii au fost excluși din partid. Unul dintre ei a ajuns la spital după ce a leșinat! Exclusiv

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 09:58
Proteste la sediul USR, după ce mai mulți membri opuși conducerii au fost excluși din partid. Unul dintre ei a ajuns la spital după ce a leșinat! Exclusiv
Protest la USR după ce Oli Ardelean, o contestatară a liderului Dan Barna, a fost exclusă din partid *foto: facebook

Continuă duelul în interiorul USR între tabăra condusă de președintele partidului, Dan Barna, și mai mulți contestatari ai actualei conduceri. Astfel, la ultimul Birou Național al USR mai mulți membri au protestat la sediul USR, în solidaritate cu Oli Ardelean și Vișinel Bălan, doi membri vocali ai partidului care au semnalat de-a lungul timpului mai multe nereguli.

Protestele acestora nu au dat însă roade. Oli Ardelean, unul dintre avertizorii de integritate ai USR, a fost exclusă din partid. Același lucru urma să se întâmple și cu Vișinel Bălan, activist civic și șef de filială în USR Giurgiu, dacă acestuia nu i s-ar fi făcut rău și nu ar fi fost transportat cu ambulanța de la sediul USR.

Exclusă din USR pentru că a semnalat problema semnăturilor false din campania Fără Penali

Olimpia „Oli” Ardelean a fost unul dintre membrii care au semnalat mai multe nereguli în ceea ce privește modul în care era condus partidul. Aceasta și-a arătat nemulțumirea în vara lui 2018 când a arătat că mai multe dintre semnăturile din cadrul campaniei „Fără Penali în Funcții Publice” erau false.

Ardelean s-a adresat conducerii partidului, dar a fost ignorată. Mai mult, cei pe care i-a demascat că ar fi apelat la această practică au rămas în conducerea USR. Într-o postare înainte de turul întâi al alegerilor prezidențiale, Oli și-a arătat nemulțumirea față de felul în care liderul filialei din Buftea a făcut campanie pentru Dan Barna, dar și pentru felul în care acesta a condus partidul.

„Eu duminica ar trebui sa votez USR? Cand stiu ca Barna a facut la fel cu semnaturile false de la fara penali cumparate printr-o firma de promoteri de USR (vreo 20k la numar din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia sa le trimita la primarii? De a trebuit sa fac super scandal la sediul USR? Si Barna a minimizat totul incercand sa dea vina pe mine, ca am o vendeta personala”, scria Oli Ardelean, pe 8 noiembrie.

Protest la USR după ce Oli Ardelean, o contestatară a liderului Dan Barna, a fost exclusă din partid
Postarea pentru care Oli Ardelean a fost exclusă din partid *foto: captură facebook

Proteste pentru ca Oli Ardelean să nu fie exclusă din USR

Postarea din 8 noiembrie a fost însă folosită ca un pretext de Biroul Național al USR pentru a o exclude pe Oli Ardelean, pe motiv că ar fi adus prejudicii partidului. Asta în ciuda faptului că la sediul partidului au venit mai mulți membri să protesteze împotriva acestei decizii. Ei aveau pancarte pe care scria „Vă Vedem” și și-au arătat astfel nemulțumirile față de deciziile luate de BN-ul partidului.

„Ieri seara, intr-o adevarata executie, o majoritate din Biroul National USR, toti din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deși am spus adevărul. Deși am incercat mult timp sa rezolv intern.

Le-am cerut sa amane pana se judeca sesizarea făcută de mine din august 2018 impotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fara penali si care atunci, la sediul USR, dupa ce am gasit falsurile si le scoteam din dosare, a tipat la mine sa ies de acolo, sa las falsurile sa le trimitem la primarii ca poate le accepta”, a scris în această dimineață fostul membru USR.

Protest la USR după ce Oli Ardelean, o contestatară a liderului Dan Barna, a fost exclusă din partid
Protest la USR după ce Oli Ardelean, o contestatară a liderului Dan Barna, a fost exclusă din partid *foto: captură facebook

Vișinel Bălan a leșinat înainte să fie exclus din partid

Pentru excluderea lui Oli Ardelean au votat din BN-ul USR următorii: Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cătălin Drulă, Iulian Bulai, Claudiu Năsui, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Radu Mihail, Alin Moș, Vlad Botoș, Liviu Mălureanu și Cătălin Stanu.

Componenta USR Ilfov nu era însă singura care se afla pe picior de plecare din partid. Astfel, și Vișinel Bălan, activist civic, fost candidat la conducerea partidului și șef de filială în județul Giurgiu, trebuia să fie dat afară din partid. El a contestat modul în care Dan Barna conduce USR, chiar în timpul campaniei prezidențiale:

„Am văzut cum un grup de tineri, altădată frumoși (Drulă, Barna, Ghinea), reprezentanți în BN, au lăsat în plata Domnului spiritul democrației participative și au acționat ca niște baroni de BN. Au îngenunchiat partidul. Sper eu, nu pentru mult timp.”

„NU putem accepta un lider care ne bagă pe gât o alianță politică cu un partener care ne răsucește mâna la spate până când zicem DA, care știe de dinainte ce o să votăm noi – și am votat până când a ieșit ce a prezis Dacian Cioloș! Cum să te aliezi cu cineva și să ai încredere în buna lui credință când își anunță candidatul la primăria București ÎNAINTE de a discuta cu tine?”, scria Bălan într-un mesaj intern al partidului în care își anunța candidatura la șefia partidului.

Acesta urma să fie exclus din partid, nu doar pentru „prejudicii aduse USR”, dar și pentru faptul că era împotriva liderului USR Giurgiu, Cosmin Andronache, un apropiat al lui Dan Barna. Însă cazul său nu a mai apucat să fie judecat de către colegii de partid după ce acesta a leșinat în timpul ședinței, după cum afirmă pentru FANATIK martori prezenți la protest. Bălan a fost transportat la spital de o ambulanță, dar din primele informații se află în afara oricărui pericol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×