O nouă ședință a Biroului Național din USR! Sunt anunțate noi excluderi din partid, în ciuda scandalului cu „Oli Ardelean”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 15:20
O nouă ședință a Biroului Național din USR! Sunt anunțate noi excluderi din partid, în ciuda scandalului cu „Oli Ardelean”
Sunt anunțate noi excluderi în USR. Contestatarii lui Dan Barna ar putea fi maziliți *foto: facebook Dan Barna

USR se află pe un butoi de pulbere, după ce miercurea trecută, în cadrul ședinței de Birou Național, sediul partidului a fost pichetat de membri după ce vicepreședintele USR Ilfov, Olimpia „Oli” Ardelean a fost exclusă din USR.

Excluderile trebuiau să continue și după ce Oli a fost dată afară. Însă lui Vișinel Bălan de la USR Giurgiu i s-a făcut rău în timp ce era „audiat”, așa că ședința s-a suspendat iar Bălan a ajuns la spital.

Scandal în USR după excluderea lui Oli Ardelean

A urmat o întreagă polemică între taberele din al treilea partid al țării. Este vorba mai întâi de cei aflați lângă președintele partidului, Dan Barna, și care au majoritate în BN.

De asemenea, o altă tabără este formată din cei care erau apropiați de fostul lider al partidului, Nicușor Dan, pe când o a treia tabără este a celor care au viziuni de centru-stânga și care se simt dați la o parte de conducerea USR-ului.

Ceea ce trebuia să fie o expulzare rapidă din partid s-a transformat într-o bălăcăreală publică. Opozanții lui Barna au cerut un nou congres pentru a vota o nouă conducere a partidului. Interesant este însă că președintele USR Dan Barna nu a dat niciun pas înapoi. Mai mult, a anunțat un referendum intern pentru a defini doctrinar partidul.

El a spus că excluderea lui Ardelean este în interesul partidului: „Sunt câțiva membri care hărțuiesc și denigrează pe cei care nu sunt de acord cu ei. S-a ajuns la un nivel al limbajului pentru care unele galerii de fotbal ar fi gata să plătească licență de utilizare. Pentru ei protejarea imaginii organizației nu mai există ca principiu. Nu mai putem continua așa. Scandalul, batjocura, jignirea sau amenințarea nu pot să devină repere ale USR”, a zis Barna, într-un comunicat de presă.

Cine ar putea fi exclus din USR la ședința Biroului Național

Așadar, miercuri are loc o nouă ședință a BN-ului și mai mulți membri care s-au dovedit opozanți ai echipei Barna s-ar putea să fie excluși. Vișinel Bălan este așteptat din nou în fața BN-ului pentru a fi judecat după ce s-a arătat indignat de felul în care conducerea partidului a închis ochii la mismașurile din filiala sa. De asemenea, un alt membru al partidului care de-a lungul timpului l-a criticat pe Dan Barna public și ar urma să fie dat afară din partid este Claudia Postelnicescu, purtător de cuvânt al USR Ilfov.

De asemenea, Cosmin Stoenoiu de la USR Cluj ar putea fi și el exclus din partid, precum și Ciprian Lupaș, acuzat că ar fi indus în eroare opinia publică în legătură cu o expresie folosită de soția lui Dan Barna, Olguța Totolici. În cazul clujeanului, acuzația este că a pătruns în serverul conducerii și au șters înregistrările cu ședințele Biroului Național.

Rămâne așadar să vedem, dacă după ziua de azi, vor avea loc noi proteste la sediul USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×