Un localnic din Botoșani și-a făcut trecere de pietoni. Omul este acum anchetat

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/09/2018, 13:01
Un localnic din Botoșani și-a făcut trecere de pietoni. Omul este acum anchetat
Un localnic din Botosani și-a făcut propria trecere de pietoni.

Un cetățean din Botoșani a considerat că trebuie să-și facă singur o trecere de pietoni, dacă tot nu e. Acesta este acum anchetat pentru fapta sa. Bărbatul a decis ca pe drumul județean din comuna Vorona, Botoșani, să facă peste noapte o zebră. Operațiunea a fost improvizată si realizată într-o singură seară.  Marcajul a fost făurit doar cu ajutorul unei vopsele și a unei bidinele, conform Mediafax.

Localnicul se pare că a făcut o treabă nemaipomenit de bună, deoarece a bulversat puțini concetățenii săi. De la depărtare, nici nu pare să fie o trecere de pietoni făcută cu bidineaua. Însă, nu numai pietonii sunt derutați. Și șoferilor li se pare impresionant marcajul. Toți declară că dungile albe sunt cât se poate de autentice.

Un localnic din Botosani și-a facut singur o trecere de pietoni
Dungile realizate de botoșănean, cu bidineaua

Un botoșănean și-a făcut trecere cu mâna sa

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani a venit cu mai multe amănunte legate de caz. Acesta a susținut că se fac cercetări, deoarece omul care a făcut asta nu este identificat, dar că este deschis deja un dosar penal. De asemenea, și cei de la administația drumurilor au fost anunțați pentru a șterge marcajul. ”În acest caz se fac cercetări pentru identificare autorului. S-a deschis dosar penal în rem, fiind efectuate cercetări pentru împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice și au fost anunțați administratorii drumului pentru înlăturarea marcajului”, a declarat pentru Mediafax, Maria Carp.

Un localnic din Botosani si-a facut singur trecerea de pietoni
Marcajul din Vorona, realizat peste noapte

Citește și:Anda Adam nu poartă lenjerie intimă! ”Port atunci când e absolut necesar”

Citește și: Cleopatra Stratan apare în manualele școlare din Belgia!

Citește și: Maternitatea din România unde nu se mai fac avorturi la cerere

Iar, pentru că și primarul, Aurel Ștefan, trebuie tras la răspundere sau măcar întrebat despre ce se petrece în ”casa” pe care o conduce, jurnalișii l-au contactat imediat. Se pare că acesta nu că nu ar vedea o problemă în acțiunea omului care și-a făcut singur trecere de pietoni, dar preferă se se concentreze pe alte probleme, aceasta fiind o banalitate. ”În comună sunt probleme mai importante decât aceasta”, a declarat primarul comunei Vorona, conform motinorulbt.

Unde a realizat marcajul?

Din poveștile localnicilor, trecerea a apărut în urmă cu trei săptămâni și arată și haios. Cetățenii comunei susțin că se vede cu ochiul liber că sunt trase cu mâna liberă pentru că se îngustează spre capăt și mai sunt și asimetrice. Dar, lucrul chiar interesant nu este acesta. Se pare că marcajul este realizat la circa 100 de metri de primărie și la 200 de metri de postul de poliție local. Iar, după cum am spus mai sus, dacă primarul spune că există probleme mai importante, măcar polițiștii să aibă o reacție. ”Acolo este un magazin, este stația de carburanți, iar undeva în spate este și un bloc. Garantat a fost cineva care a vrut să-și asigure trecerea, însă marcajul este ilegal”, a spus șeful postului de poliție Vorona, Cristian Lupu.

Un localnic din Botosani și-a făcut singur trecere de pietoni.
Aproape de noul marcaj din Vorona se află primăria și poliția

Acum, după ce am lămurit-o și cu poliția, să o lămurim și cu cei care vor veni să se ocupe de zebră. Directorul de la DJDP, Cătălin Gheorghian, afirmă că a anunțat fapta la poliție acum o săptămână. În așa fel, pare că toată lumea se joacă. Trecerea a apărut în urmă cu trei săptămâni, cei responsabili cu drumurile au anunțat-o la poliție acum o săptămână și autorul încă nu e găsit.

”În mod normal, cel care a făcut-o ar trebui să răspundă în faţa legii. Nu oricine poate realiza marcaje pe drumurile publice, oriunde şi oricum. Vom vedea dacă poate fi ştearsă, dacă nu, va trebui acoperită. Noi am anunţat deja societatea cu care avem contract pentru realizarea marcajelor, drumul respectiv urmând să fie marcat longitudinal şi transversal cel mai probabil săptămâna viitoare”, a spus Cătălin Gheorghian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×