Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 21:43
Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea
Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, în urma solicitării de extrădare formulate de autotitățile de la București. Astfel, pedeapsa de șase ani de închisoare primită de fostul ministru al Turismului, în dosarul ”Gala Bute”, a fost suspendată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție(ÎCCJ).

Drept urmare, Tribunalul București a revocat cererea de extrădare. ”Acum documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei şi au fost semnate. Imediat procedăm la traducere, apostilare şi transmitere”,a declarat, la România TV, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea

Așadar, vineri, 21 decembrie, Tribunalul Capitalei a hotărât revocarea cererilor de extrădare din Costa Rica pentru Elena Udrea și Alina Bica, având în vedere suspendarea executării pedepselor pentru cele două de un complet de cinci judecători de la ÎCCJ. Decizia nu a fost contestată, astfel că ministrul Justiției a semnat documentele. De altfel, sâmbătă, avocatul fostei blonde de la Cotroceni, Veronel Rădulescu, a afirmat că Elena Udrea va fi eliberată și a dezvăluit și momentul: în Ajunul Crăciunului.

Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea
Avocatul fostei blonde de la Cotroceni, Veronel Rădulescu, a afirmat că Elena Udrea va fi eliberată în Ajunul Crăciunului

În funcție de această contestație, Tribunalul București va înainta această hotărâre prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare. Din câte știu eu, lucrează azi și biroul de executări penale de la Tribunalul București, dar și departamentul de relații internaționale din MJ și probabil vor fi comunicate cu celeritate. Sper că vor fi produse efecte și prin apelul meu, acela de a transmite aceste documente pe cale electronică.

Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea
pedeapsa de șase ani de închisoare primită de fostul ministru al Turismului, în dosarul ”Gala Bute”, a fost suspendată prin decizia ÎCCJ

Am vorbit cu Elena Udrea. Vă dați seama că e nerăbdătoare să fie aproape de fiică ei și să și petreacă sărbătorile cu familia, mai ales cu fiica ei. Din câte știu, va reveni de îndată, doar în funcție de starea de sănătate a fetiței va aprecia dacă va pleca de îndată sau nu. Din câte știu eu, fetița e în Costă Rica”, a mărturisit apărătorul Elenei Udrea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×