Elena Udrea se întoarce în România, după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 19:57
Elena Udrea se întoarce în România, după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica
Avocatul Elenei Udrea susține că aceasta se va întoarce în România după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica

Avocatul Elenei Udrea susține că aceasta se va întoarce în România, după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica. Veronel Rădulescu, cel care o apără pe fosta blondă de la Cotroceni, a afirmat acest lucru, conform mediafax.ro. ”Da, se va întoarce imediat.”

Anunțul vine după ce Tribunalul București a decis, vineri, revocarea solicitării de extrădare a fostului ministru, cât și a Alinei Bica din Costa Rica. Decizia a venit la o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) a admis suspendarea executării pedepsei de închisoare cu executare pentru Udrea și pentru fosta șefă DIICOT.

Elena Udrea se întoarce în România după ce va fi eliberată din Costa Rica

Așadar, soluția este definitivă și poate fi contestată de Ministerul Justiției în 24 de ore. De altfel, cu doar câteva ore înainte, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a postat pe Facebook un mesaj în care vorbește despre situația celor două acuzate.

Elena Udrea se întoarce în România după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica
Anunțul vine după ce Tribunalul București a decis, vineri, revocarea solicitării de extrădare a fostului ministru, cât și a Alinei Bica din Costa Rica

ÎCCJ a suspendat, joi, executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul ”Gala Bute”, pentru care a fost condamnată la 6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Instanța a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare a Alinei Bica

Totodată, instanța a decis și suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta șefă a DIICOT, după contestația formulată de avocații acesteia, în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători. Deciziile oamenilor legii sunt consecința CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanța supremă a fost declarată nelegală.

Elena Udrea se întoarce în România după ce va fi eliberată din închisoarea din Costa Rica
Instanța a decis și suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta șefă a DIICOT

O instanță din Costa Rica a decis, la începutul lunii decembrie, să prelungească arestul preventiv pentru Udrea și Bica. Mai mult, judecătorii au dat curs solicitării procurorilor care au susținut în fața instanței că arestul prevenvin în cazul acestora ar trebui prelungit până când autoritățile costaricane se vor pronunța asupra cererii de extrădare formulate de către statul român.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×