Decizie de ultimă oră, Elena Udrea! Ce a hotărât Tribunalul București

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 17:43
Decizie de ultimă oră, Elena Udrea! Ce a hotărât Tribunalul București
Decizie de ultimă oră luată de Tribunalul București în cazul Elenei Udrea

Decizie de ultimă oră luată de Tribunalul București în cazul Elenei Udrea. Vineri, a fost revocată cererea de extrădare înaintată autorităților din Costa Rica pentru fosta blondă de la Cotroceni. Conform spuselor avocatului fostului ministru, Veronel Rădulescu, hotărârea a fost luată la numai o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) a admis suspendarea executării pedepsei de închisoare cu executare pentru Udrea.

De altfel, Curtea Supremă a decis eliberarea mai multor persoane în trei dosare celebre în care avocații celor condamnați au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători. Printre cei care se bucură de libertate se numără Rudel Obreja, Constantin Niță și Dan Șova. Astfel, aceeași decizie a fost luată și pentru Elena Udrea și Alina Bicu, fiind aflate în arest, în Costa Rica.

Decizie de ultimă oră în cazul Elenei Udrea! Tribunalul București a revocat, vineri, cererea de extrădare înaintată autorităților din Costa Rica

O instanță din Costa Rica a decis, la începutul lunii decembrie, să prelungească arestul preventiv pentru Udrea și Bica. Judecătorii au dat curs solicitării procurorilor care au susținut în fața instanței că arestul preventiv în cazul celor două ar trebui prelungit până când oamenii legii din Costa Rica se vor pronunța asupra cererii de extrădare formulate de către statul român.

Decizie de ultimă oră, Elena Udrea! Ce a hotărât Tribunalul București
Vineri, a fost revocată cererea de extrădare înaintată autorităților din Costa Rica pentru fosta blondă de la Cotroceni

De menționat este că în tot acest timp Udrea primește vizite dese în penitenciarul în care este închisă, lucru confirmat de prietena fostului ministru, Lia Stanca. ”Am fost în Costa Rica și am să mai merg. Discut cu Elena Udrea la telefon în fiecare zi. Și despre Băile Boghiş și despre orice alt subiect. Nu sunt probleme cu acționariatul cu Elena Udrea. Faptul că am făcut o asociere și nu a reușit să ducă la bun sfârșit tot planul investițional prevăzut înainte de asociere, eu nu o consider asta decât o încercare a mea care a dus la o reușită parțială”, a declarat Lia Stanca.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×