Tribunalul din Costa Rica a răspuns cererii de eliberare a Elenei Udrea și a Alinei Bica

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 09:01
Tribunalul din Costa Rica a răspuns cererii de eliberare a Elenei Udrea și a Alinei Bica GALERIE FOTO
Tribunalul din Costa Rica a răspuns cererii de eliberare a Elenei Udrea și a Alinei Bica

La scurt timp după ce mai mulți cunoscuți condamnați definitiv au fost eliberați temporar din închisoare, Elena Udrea și Alina Bica au cerut și ele să fie puse în libertate. Avocatul din Costa Rica al celor două românce a solicitat ca ele să fie eliberate ca urmare a deciziilor ICCJ de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor. La scurt timp după ce s-a aflat despre aceste vești, logodnicul Elenei Udrea a transmis un mesaj public pe o rețea de socializare.

Conform jurnaliștilor de la AmeliaRueda.com, avocatul a solicitat Tribunalului din Pavas eliberarea lor din închisoare. Eliberările-fulger din România vin după ce Curtea Constituțională a decis că nu s-au constituit legal, completurile care i-au condamnat. Altfel spus: nu toţi cei 5 judecători au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

Răspunsul dat de Tribunalul din Costa Rica la cererea de eliberare a Elenei Udrea și a Alinei Bica

Elena Udrea și Alina Bica rămân după gratii! Cel puțin pentru încă o perioadă scurtă de timp. Biroul pentru Consultanţă Tehnică şi Relaţii Internaţionale al Ministerului Public a transmis jurnaliștilor de la AmeliaRueda.com că atât Elena Udrea, cât și Alina Bica se află în continuare în detenţie în Costa Rica. Mai mult, oficialii au spus că nu a fost formulată nicio solicitare de către partea română în vederea anulării cererii de extrădare.

„Instituţia se va consulta cu autorităţile române pentru clarificări în acest caz”, a transmis Biroul pentru Consultanţă Tehnică şi Relaţii Internaţionale al Ministerului Public, relatează stirileprotv.ro.

Elena Udrea și Alina Bica în timpul unei plimbări pe străzile din Costa Rica, înainte să fie încătușate

Elena Udrea și Adrian Alexandrov, părinți de fetiță

Elena Udrea a devenit mămică la 44 de ani. Eva Maria a venit pe lume pe 20 septembrie, mai devreme cu o lună decât știau părinții ei și medicii.

“Am fost luați prin surprindere, când am fost la control. Medici au aproximat nașterea în 48 de ore și am rămas în spital. La patru dimineața, când eu deja nășteam, în spital nu erau decât asistentele speriate. Am născut total natural, pe viu. Când au venit și medicii, în cinci minute am născut”, a povestit Elena Udrea jurnaliștilor revistei  VIVA! în ziua în care a născut-o pe fiica sa.

Elena Udrea este logodită cu Adrian Alexandrov

Informația potrivit căreia Elena Udrea a fost cerută de soţie de Adrian Alexandrov a devenit publică în iunie 2017. Fostul ministru al Turismului nici nu a confirmat, nici nu a infirmat vestea. Mai mult, le-a spus jurnaliştilor că îi va chema la nuntă dacă va fi cazul. “Astăzi mă întrebaţi? Vai de mine, aduceţi maşina! Vă chem la nuntă, dacă e cazul!”, a reacţionat Elena Udrea după ce s-a scris în presă că a primit inelul de logodnă de la fostul manechin Adrian Alexandrov.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×