Dan Șova, eliberat din închisoare! Cum a ajuns să arate după 6 luni în detenție: “E umilitor”

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 10:38
Dan Șova, eliberat din închisoare! Cum a ajuns să arate după 6 luni în detenție: “E umilitor” GALERIE FOTO
Dan Șova, eliberat din închisoare! Cum a ajuns să arate după 6 luni în detenție: “E umilitor”

Dan Șova a fost eliberat azi-noapte din Penitenciarul Jilava la șase luni după ce judecătorii instanței supreme l-au declarat vinovat de trafic de influenţă. La ieșirea din închisoare, fostul senator social democrat a făcut declarații și arăta foarte schimbat. În ultimele 24 de ore, alți patru condamnați celebri au fost lăsați în libertatea în urma deciziei luată de cei de la Curtea Constituțională a României. Printre cei care respiră acum aerul libertății se numără Constantin Niță și Rudel Obreja.

Nu doar aceștia vor face sărbătorile alături de cei dragi! Alina Bica a fost și ea eliberată, iar în cazul Elenei Udrea s-a luat o altă decizie.

Dan Șova, eliberat din închisoare! Cum arată după 6 luni în detenție

Fost ministru al transporturilor în guvernul Victor Ponta a spus în fața jurnaliștilor după ce a fost eliberat din Penitenciarul Jilava în urma contestării alcătuirii completurilor de 5 judecători, că a fost condamnat cu o decizie de 3 la 2, iar judecătorul care a făcut diferenţa nu trebuia să fie în complet.

“O experiență umilitoare. Decizia Curţii Constituţionale a stabilit că acel complet care m-a condamnat a fost nelegal constituit. O singură remarcă am de făcut: am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2 în care doi judecători m-au achitat, iar judecătorul care a făcut diferenţa este exact cel care nu trebuia să fie în complet. ste vorba despre o faptă pe care nu am comis-o. Nu m-am aşteptat la acea decizie (n.r.: de condamnare). În măsura în care Înalta Curte era obligată să respecte decizia Curţii, da, mă aşteptam (n.r.: să fiu eliberat acum)”, a declarat Dan Șova la ieșirea din închisoare, potrivit Mediafax.

Dan Șova, la ieșirea din închisoare

Rudel Obreja, declarații la ieșirea din închisoare

În vârstă de 53 de ani, Rudel Obreja a fost eliberat miercuri noapte din penitenciar, la 7 luni de la condamnarea în dosarul Gala Bute. La ieșire, el a făcut declarații tranșante.

“Suntem victimele unui complot. Ce s-a întâmplat la completurile de 5 este o imensă ticăloșie. Haideți să ne imaginăm că oamenii ăștia, 40 de judecători ai Secției Penale, erau incompetenți și cinci ani de zile, oameni ăștia nu au știut că activează într-o semilegalitate, într-o nelegalitate, de fapt. Nu putem să-i bănuim însă de nepricepere pentru că oamenii ăștia au cărți, deci știu foarte bine ce făceau. Și atunci, prin intermediul acestor subterfugii, acesta este unul dintre ele, se infiltrau oamenii sistemului pentru a fi date soluțiile pe care ei le doreau. Asta s-a întâmplat și la noi în dosar”, a declarat Rudel Obreja, conform Mediafax.

Fostul președinte al FR Box primise 5 ani de închisoare cu executare în iunie 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×