Tronsonul de pe Autostrada Transilvania a fost inaugurat!

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/09/2018, 19:49
Tronsonul de pe Autostrada Transilvania a fost inaugurat!
Cine este Ștefan Mandachi, românul care și-a făcut singur autostradă în Moldova

Segmentul de aproximativ 10 kilometri din Autostrada Transilvania a fost dat pe mâna șoferilor astăzi, 28 septembrie. Tronsonul Gilău-Nădășelu, situat în județul Cluj, a fost deschis, spre fericirea oamenilor, după multe clipe de așteptare. Așa că, acum, din cele spuse de directorul general al Companiei Naționale de Aministrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR), surprizele nu se termină aici. După cum un tronson s-a încheiat, urmează un altul! ”Recepția podului peste Someș a fost efectuata, totul este în regula, se semneaza procesul verbal de recepție, după care se va deschide circulației porțiunea de autostradă Gilău – Nădășelu, considerată ‘autostrada muzeu’, care se valorifică. Aceasta este în condiții foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România”, a declarat Narcis Neaga. Cât despre noul proiect, acesta are gânduri și speranțe mari.

A fost inaugurat tronsonul de pe Autrostrada Transilvaniei! Ce spune directorul general CNAIR despre reușită?

” Pe Autostrada Transilvaniei se merge mai departe pe Nădășelu – Mihăiești, unde documentația pentru licitația de proiectare și construcție va fi în octombrie pusă pe SEAP, de la Mihăiești la Suplacu de Barcau în octombrie – noiembrie, iar de la Suplacu la Bors – câstigatorii vor fi anunțați săptămâna viitoare. Sperăm ca în primăvară să avem câstigatorii de la Nădășelu până la Suplacu, pe cele doua tronsoane, fiind o investiție de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a completat directorul general al CNAIR, potrivit Agerpres.

Citește și: Programul ”Rabla pentru electrocasnice”, înștiințează oamenii de condițiile în care vor primi vouchere

Citește și: Alertă de tsunami pentru Indonezia! Locuitorilor li se recomandă să se refugieze din timp

Citește și: Clovnul Siminică a murit! Cel care a trăi pentru a aduce fericire copiilor, acum o va aduce în ceruri

Acum lucrările s-au încheiat, însă, când au început? Se pare că, pentru sectorul Gilău-Nădășelu, ce are o lungime de 8,7 kilometri, lucrările au început în primăvară, în anul 2014. Ele s-au terminat în anul 2017, în luna noiembrie, iar costurile au ajuns la 370 de milioane de lei. Însă, pentru cel care abia astăzi a avut parte de grandioasa deschidere, lucrările au început în anul 2004, după ce a fost semnat un contrat cu Bechtel International Ins.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×