Clovnul Siminică a murit! Cel care a trăi pentru a aduce fericire copiilor, acum o va aduce în ceruri

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Poze haioase
28/09/2018, 15:06
Clovnul Siminică a murit! Cel care a trăi pentru a aduce fericire copiilor, acum o va aduce în ceruri GALERIE FOTO
Clovnul Siminică a murit! Cel care a adus zâmbete pe pământ acum le va aduce în ceruri

Clovnul Siminică a încetat din viață la vârsta de 81 de ani! Omul care a trăit fiecare zi pentru a aduce fericire pe pământ, acum o va aduce în ceruri. Problemele lui de sănătate l-au adus în ultimele sale săptămâni de viață la Spitalul Floreasca. Corpul său era răpus de mult, iar organele nu mai luptau, acesta țintuindu-l la pat o lungă perioadă. Povestea omului Simion Avram, pe care toți îl știau drept ”Clovnul Siminică”a început în cușca unor lei, ce a fost transformată într-un vagon de circ. Domeniul pare că l-a ales pe el și nu invers, căci destinul i-a fost trasat, această pasiune curgându-i prin vene. Bunicul său era instrumentist în orchestra Circului ”Bercuini”, tatăl cânta la trombon și realiza momente comice cu care că încânte publicul, iar mama era ”amazoană” și vindea și bilete la casă. La vârsta de 5 ani, Simon a început ușor să devină ”Clovnul Siminică”.

Clovnul Siminică a murit! ”A transformat lacrima în zâmbet și imposibilul în posibil”

Clovnul Siminică a încetat din viață la 81 de ani
Clovnul Siminică visa să zboare deasupra sălii pentru a le face semne copiilor

În anul 1954, acesta a de devenit unul dintre angajații Circului de Stat din București. Trei ani mai târziu, a demisionat, iar viața l-a adus în punctul în care de la un acrobat fantastic a ajuns să descarce vagoane cu scânduri în Gara Obor. După multă vreme, Simon a redevenit ”Clovnul Siminică”. Iar, cum timpul își face și el treaba, Simon Avram a îmbătrânit, iar în anul 1987 s-a pensionat. Însă, puterea și pasiunea nu l-au lăsat să stea acasă, astfel încât, un an mai târziu a continuat să lucreze în lumea circului, plecând în turnee prin țară, dar și în afară. Iar, când în final toate au ajuns la limită, Siminică a trebuit să se atragă, aducând multă tristețe în jur cu această veste.

Citește și: Amalia Năstase s-a fotografiat cu Kim Kardashian și Kylie Jenner! Ce a spus Andreea Esca!

Citește și: Cadou de nuntă cu tradiție primit de Prințul Nicolae, din partea Prințului Paul!

Citește și: Cum a fost fotografiată recent Corina Chiriac. Cum arăta solista

Ziaristul Cornel Nistorescu a scris câteva cuvinte despre asta, spunând că cel care făcea oamenii să plece zâmbind a încercat tot ce a putut încât să-i surprindă pe cei care-l priveau. ”Cu timpul, Siminică a devenit cel mai amre comic al României, un artist adevărat, care nu s-a menajat o clipă, imaginându-și mereu figuri imposibile și scene care să zguduie lumea de râs, visând să zboare pe deasupra sălii ca să poată face copiilor tot felul de semne. N-a iubit niciodată scamatoria și dresura.

N-a intrat în scenă cu prea multă recuzită. Doar el și publicul, zguduit de cascade de râs. Și, dintr-o dată, Dumnezeul circului, cel care a transformat lacrima în zâmbet și imposibilul în posibil, a făcut reverență și s-a retras fără să spunnă că este ultimul său spectacol, ultima sa reprezentație în arenă”, a spus Cornel Nistorescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×