Alertă de tsunami pentru Indonezia! Locuitorilor li se recomandă să se refugieze din timp

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/09/2018, 17:16
Alertă de tsunami pentru Indonezia! Locuitorilor li se recomandă să se refugieze din timp
Alertă de tzunami în Indonezia!

Indonezia trăiește acum sub sperietura unei alerte de tsunami. Locuitorilor li se recomandă deja să se refugieze din timp. Vineri, aceștia au trecut prin groaza unui cutremur de amploare, iar acum au parte de o altă veste terifiantă. Seismul s-a produs în largul insulelor Indoneziei, Sulawesi. După câteva ore, a apărut și replica lui, însă de o intensitate mai mică. Magnitudinea acestuia a fost revizuită de Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite, estimându-l la 7,5. Urmele seismului au fost fatidice, luând viața unei persoane, rănirea altor zece și distrugerea multor locuințe. Se pare că această zonă este trecută prin multe astfel de momente. Insula Lombok, foarte aproape de Sulawesi, a suferit o serie de cutremure în lunile iublie și august. Atunci, cutremurele au luat aproximativ 500 de vieți.

Alertă de tsunami pentru locuitorii Indoneziei!

Alerta de tsunami a pus oamenii să se adăpostească în arii sigure
Imagini după unul dintre puternicele cutremure din Indonezia

Citește și: O româncă s-a dezbrăcat într-o biserică, în fața unui preot, apoi i-a cerut 20.000 de euro

Citește și: Clovnul Siminică a murit! Cel care a trăi pentru a aduce fericire copiilor, acum o va aduce în ceruri

Citește și: Interviu EMOȚIONANT! Drama clovnului Siminică: „Satisfacţii profesionale am avut, dar din punct de vedere financiar, nimic!”

Acestea fiind zise, după multiplele și puternicele cutremure, vine și un tsunami. Agenția de meteorologie a alertat Indonezie despre următorul prag pe care trebuie să-l treacă. Se pare că vizați sunt cei din centrul și vestul insulei Sulawesi. Acestora li se recomandă să se adăpostească în niște arii sigure. În anul 2004, insula Sumatra a fost lovită de o serie de cutremure care au devastat multe. Intensitatea lui a fost de-a dreptul catastrofală, fiind de 9,1. Tot el a produs urmări, seismul aducând după el un tzunami, ce a ucis 220.000 de locuitori. Câțiva ani mai târziu, un alt cutremur i-a speriat pe indonezieni, aducând finalul a 6.000 de persoane și 38.000 de răniți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×