Toate conturile lui Liviu Dragnea vor fi blocate! ”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!”

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/08/2018, 19:45
Toate conturile lui Liviu Dragnea vor fi blocate! ”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!”
Liviu Dragnea este posibil să aibă conturile blocate.

Liviu Dragnea va avea conturile blocate și îi va fi interzis să meargă în SUA! Acesta susține că situația va fi remediată până la finalul lunii. Conform celor declarate de Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fostul ministru la Educației, liderulPSD ar putea să primească în scurt timp statutul de persoană non grată din partea cancelarilor occidentali. De asenemea, se pare că este posibil și ca acesta să fie inclus pe lista Magnitsky.

Statutul de persoană non grată se poate obține după ce respectiva persoană, care e la un anumit nivel, a nerespectat legile țării, pentru care este ”angajat” sau pentru imixtiuni în treburi interne. Iar, a doua greșeală pentru care Liviu Dragnea este tras la răspundere este ”Magnitsky Act”, care se ocupă cu sancționarea de viză ori financiară, pentru mai marii care încalcă drepturile omului. Lista aceasta nu este foarte lungă încă. Din ea fac parte momentan 52 de persoane din Rusia, Ucraina și Uzbekistan, toate fiind acuzate ori de corupție ori de încălcarea drepturilor unei ființe

Liviu Dragnea e posibil să aibă conturile blocate.
Liderul PSD ar putea avea conturile blocate în scurt timp.

Cât despre a mai vizita SUA după toate acestea, nu va mai fi posibil. Conform convenției ONU de la Viena, privind relațiile diplomatice, un stat poate declara rapid un diplomat străin drept persoană primejdioasă. De asemenea, în urma deciziei pe care a luat-o, țara gazdă nu este obligată să-și motivele decizia. După asta, al doilea pas pe care persoana acuzată trebuie să-l facă este să părăsească țara. Totodată, nu există până acum niciun caz în care țara gazdă să-și fi retras decizia.

Toate conturile lui Liviu Dragnea vor fi blocate! Ce explicații are Remus Procopie față de cele întâmplate

Liviu dragnea va avea conturile blocate.
Liviu Dragnea, alături de iubita lui la nunta fiului lui.

Rectorul SNSPA declară că toate aceste probleme există din cauza faptului că în fruntea țării avem niște persoane care nu ar trebui să fie acolo. ”Este pentru prima data în trei decenii când un diplomat român, George Maior, Ambasadorul Romaniei in SUA, este atacat oficial de al treilea om în stat pentru că a apărat un punct de vedere agreat la nivelul celor două state şi nu a confirmat o poziţie particulară, asa cum ar fi dorit dl Dragnea. Cu alte cuvinte, domnul Dragnea a încercat să înlocuiască mandatul oficial al diplomatului român, formulat de acesta în concordanţă cu interesul naţional, cu o poziţie care exprimă un interes privat”, a precizat acesta, conform ziare.com.

Reacțiile de peste hotare legate de cele întâmplate

Se pare că, după cum planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg, în timp ce mare parte din membrii PSD erau la nunta fiului lui Liviu Dragnea, o reacție a venit de peste hotare. Fosta președintă a Forumului Germano-Român, și-a spus opinia despre întâmplare într-o postare a lui Robert Schwartz, redactorul șef al Deutsche Welle România. Aceasta a spus că are un sentiment de ură în ceea cei privește pe cei care conduc România. ”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!”, a scris aceasta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×