SUA au trimis o navă militară în Marea Neagră. Reacția Rusiei. VIDEO

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 09:25
SUA au trimis o navă militară în Marea Neagră. Reacția Rusiei. VIDEO
VIDEO SUA au trimis o navă militară în Marea Neagră

Statele Unite ale Americii au trimis o navă militară în Marea Neagră. Este vorba despre USS Fort McHenry, iar, conform presei din Rusia, nava ajuns la Constanța prin strâmtoarea Dardanele, în seara de duminică, la ora 21:30. De asemenea, la cele întâmplate, reacția Rusiei nu a întârziat să apară. Ulterior, autoritățile americane au comunicat că scopul prezenței navei în Marea Neagră este de a patrula zona și de a efectua exerciții comuune cu ”aliații și partenerii”, în vederea asigurării stabilității și a securității în Europa.

”Intrarea în Marea Neagră a navei Fort McHenry confirmă angajamentul nostru colectiv în asigurarea securităţii în Marea Neagră şi consolidează relaţiile cu aliaţii NATO şi partenerii din regiune”, a spus Lisa M. Franchetti, comandant al Flotei a 6-a a SUA.

VIDEO SUA au trimis o navă militară în Marea Neagră

De asemenea, comandantul a precizat că operațiunile navelor americane în Marea Neagră sunt unele de rutină. De altfel, doar în 2018, în Marea Neagră, au intrat circa 50 de nave americane. Ministerul Apărării de la Moscova, drept reacție la prezența USS Fort McHerry, a anunțat că și Rusia a trimis navî militară în Marea Neagră deja, ce ar fi ajuns duminică, 6 ianuarie, în jurul orei 21:00.

Scopul prezenței navei ruse este de a urmări acțiunile întreprinse de nava americană. Mai mult, în acest context, presa rusă amintește că reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker, a admis anterior că SUA trebuie să-și mărească prezența militară în Marea Neagră. Ulterior, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a precizat că atunci că afirmațiile de acest gen nu au caracter purificator. Pe canalul de Youtube ”Alfred rich” au apărut imagini video cu nava militară a SUA, în timp ce naviga în strâmtoarea Bosfor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×