Drapelele americane, în bernă 30 de zile la Casa Albă, după moartea lui George Bush! Klaus Iohannis, îndurerat

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 21:44
Drapelele americane, în bernă 30 de zile la Casa Albă, după moartea lui George Bush! Klaus Iohannis, îndurerat GALERIE FOTO
Drapelul SUA va sta în bernă 30 de zile în memoria lui George W Bush

George Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a murit pe 1 decembrie 2018, la vârsta de 94 de ani! După moartea celui de-al 41-lea preşedinte al SUA, drapelele americane vor sta în bernă timp de 30 de zile la Casa Albă şi la Ambasadele SUA, în semn de omagiu şi doliu.

„Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public”, a spus actualul preşedinte al Americii, Donald Trump.

Drapelele americane, în bernă 30 de zile la Casa Albă, după moartea lui George Bush

Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care şi-a exprimat regretele cu privire la dispariţia lui George W Bush: „Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea în nefiinţă a celui de-al 41-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanţe dumneavoastră, familiei îndurerate şi întregii naţiuni americane, care a pierdut un mare lider şi un adevărat om de stat. Preşedintele George H. W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România, influenţând în mod capital destinele ţărilor care făceau parte din blocul sovietic.”

George W Bush, preşedintele cu numărul 41 al SUA
George W Bush, preşedintele cu numărul 41 al SUA

„Prin viziunea sa curajoasă şi angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece şi a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, şi-a regăsit libertatea şi şi-a început drumul pe calea integrării europene şi euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparţinea în mod natural”, a fost reacţia preşedintelui României, Klaus Iohannis.

George Bush a avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 și 1993. Soţia sa, Barbara Bush, a murit şi ea în acest an, pe 22 aprilie. A fost tatăl lui George W Bush, fostul preşedinte republican al SUA, în perioada 2001 – 2009.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×