Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou pentru Donald Trump. Cum vor evolua Rusia și SUA

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 15:54
Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou pentru Donald Trump. Cum vor evolua Rusia și SUA GALERIE FOTO
Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou pentru Donald Trump. Cum vor evolua Rusia și SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis un mesaj sincer omologului său american, Donald Trump, prin intermediul unei scrisori de Anul Nou. Liderul de la Kremlin a dezvăluit că țara pe care o conduce este deschisă pentru un dialog în legătură cu mai multe probleme. Gestul lui Vladimir Putin vine după ce la sfârșitul lunii trecute Donald Trump a anulat brusc o întâlnire planificată cu președintele rus în cadrul summitului G20 din Argentina.

Atunci liderul de la Casa Albă a subliniat că există tensiuni cu privire la incidentul din largul peninsulei Crimeea, când Rusia a sechestrat trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.

Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou pentru Donald Trump

Vladimir Putin nu i-a trimis doar lui Donald Trump o scrisoare de Anul Nou, ci și altor lideri printre care se numără premierul britanic Theresa May, premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele chinez Xi Jinping. Președintele rus i-a transmis liderului de la Casa Albă că relațiile dintre statele pe care le conduc reprezintă un factor esențial pentru stabilitate strategică și securitate internațională.

„Vladimir Putin a subliniat că relaţiile (Rusia – Statele Unite) sunt cel mai important factor pentru stabilitate strategică şi securitate internaţională. El a confirmat că Rusia este deschisă dialogului cu SUA în legătură cu o serie largă de probleme”, se arată într-o scrisoare a Kremlinului, titrează Agerpres.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și șeful Statelor Unite, Donald Trump, în timpul unei întâlniri oficialeConform comunicatului dat publicității, liderul de la Kremlin a transmis „urări de bine şi prosperitate poporului britanic”. În urmă cu două zile, oficialii Ambasadei Rusiei din Londra a anunţat că Moscova şi Londra au ajuns la un acord ca să trimită înapoi la posturi unii dintre membrii personalului ambasadelor lor respective, după ce au expulzat zeci de diplomaţi la începutul acestui an.

Regatul Unit a expulzat 23 de diplomaţi ruşi și acuză Kremlinul că s-a aflat în spatele atacului cu agent neurotoxic, petrecut în primăvara acestui an asupra fostului agent dublu Serghei Skripal şi fiicei sale în oraşul Salisbury din Anglia. La mai bine de jumătate de an de la nefericitul incident, Rusia continuă să nege orice implicare în această otrăvire. În plus, oficialii ruși au trimis acasă acelaşi număr de angajaţi ai ambasadei britanice, ca represalii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×