Ministrul Sănătății Sorina Pintea, reacție după noile imagini de la Colectiv: „Aș vrea să spun că s-au schimbat radical lucrurile, dar nu o pot face”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 13:26
Ministrul Sănătății Sorina Pintea, reacție după noile imagini de la Colectiv: „Aș vrea să spun că s-au schimbat radical lucrurile, dar nu o pot face”
Sorina Pintea, reacție după noile imagini apărute cu tragedia de la Colectiv *foto: libertatea.ro

Noi imagini au fost publicate cu intervenția pompierilor în cadrul tragediei de la Colectiv care au fost făcute publice de presă și care nu ar fi fost folosite în cadrul dosarului. Într-o intervenție telefonică pentru Digi 24, actualul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre măsurile care s-au luat în cei patru ani care s-au petrecut de la Colectiv.

Sorina Pintea, reacție după noile imagini de la Colectiv

Ministrul Sănătății susține că îi este greu să comenteze noile imagini care au apărut de la tragedia Colectiv: „Am văzut și eu imaginile. Mi-e greu să comentez. Probabil nu au fost suficient de pregătiți pentru o astfel de intervenție. Există organele de cercetare care vor face lumină.”

Cât despre măsurile care s-au luat după Colectiv, ministrul Sănătății a oferit un mesaj moderat: „Aș vrea să spun că s-au schimbat lucrurile radicale, dar nu pot să spun asta. În schimb pot spune că s-au făcut pași importanți. Până la urmă dacă fiecare dintre noi, când ajungem într-un post de conducere, reparăm ce s-a făcut, lucrurile ar sta mai bine. Acum cred că dacă ar mai avea loc un Colectiv lucrurile ar sta mai bine. Avem 12 paturi de mari arși la Timișoara și Iași.”

Sorina Pintea, reacție după noile imagini apărute cu tragedia de la Colectiv
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, reacție după noile imagini apărute cu tragedia de la Colectiv *foto: facebook

Ce ar fi făcut Sorina Pintea în locul lui Nicolae Bănicioiu și câte locuri sunt acum pentru Marii Arși în România

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre clinica de Mari Arși de la Iași, care a fost închisă la 24 de ore după inaugurare. Pintea anunță că acea clinică este funcțională, după ce a fost reigienizată: „Nu putem arunca cu lături într-un obiectiv finalizat doar pentru că un filtru de aer nu corespundea. Când vorbești de o secție de Mari Arși, trebuie să fie totul ca la carte. Conform protocoalelor s-au făcut controale și poate primi pacienți, bineînțeles! Avem și personal, la normativul minim, dar haideți să încadrăm mai multe persoane. A fost livrată aparatură la Mari Arși în valoare de milioane de euro”.

Cât despre felul în care a acționat în cadrul tragediei de la Colectiv precedesorul său, Nicolae Bănicioiu, Sorina Pintea susține că ea ar fi cerut ajutorul celorlalte state din UE: „România poate să trateze în acest moment 23 de Mari Arși. În cazul unei tragedii similare, va trebui să apelăm la țări din străinătate. N-aș putea spune că a fost o eroare, pentru că un ministru primește informații de la departamentele din subordine. Nu știu exact ce s-a întâmplat, vă spun sincer. Pe mine m-a preocupat să fac lucruri pentru marii arși”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×