Supraviețuitorii din Colectiv reacționează după filmul cu intervenția ISU: ”E revoltător”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 12:41
Supraviețuitorii din Colectiv reacționează după filmul cu intervenția ISU: ”E revoltător”
Cum reacționează supraviețuitorii din Colectiv după ce a fost difuzat filmul ascuns timp de 4 ani. Sursa foto: Pinterest.com

După ce Libertatea a publicat filmul de 20 de minute și 40 de secunde care a stat ascuns timp de 4 ani supraviețuitorii din clubul Colectiv au reacționat. Mihai Grecea, unul dintre sutele de răniți din incendiul de 30 octombrie 2015 este profund marcat de imaginile care au fost difuzate în această dimineață. Bărbatul spune că autoritățile nu au fost pregătite pentru dezastrul de la Colectiv.

Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, revoltat de felul în care a fost gestionat incendiul din 30 octombrie 2015

Mihai Grecea este unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv. Bărbatul care a fost tratat cu ajutorul unui „plămân artificial” a reacționat după ce a fost publicat filmul de 20 de minute și 40 de secunde făcut de un subofițer ISU. Mihai Grecea își găsesște cu greu cuvintele, îi tremură vocea și spune că este revoltător felul în care instituțiile statului au gestionat incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

„Încă îmi tremură vocea. Momentele surprinse sunt de după ce am reușit să ies din curtea interioară și să ajung în piața Bucur. De haosul acesta știam, văzusem o parte din el. E revoltător, este haosul în care trăim cu toții în relația cu instituțiile care ar trebui să facă să funcționeze societatea noastră. Concluzia este că suntem singuri. Autoritățile nu sunt interesate, nu sunt capabile, în cinismul lor, să își respecte contractul social cu cetățenii care plătesc taxe și impozite”, a spus supraviețuitorul din Colectiv, potrivit libertatea.ro.

Mihai Grecea este supraviețuitor al incendiului din Colectiv
Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, este revoltat de modul în care a fost gestionată situația din Colectiv. Sursa foto: romaniatv.net

Supraviețuitorul din Colectiv spune că autoritățile nu sunt pregătite

Raed Arafat a ajuns la locul incendiului la scurt timp după stingerea focului, iar Mihai Grecea a rămas marcat de momentul în care un ofițer îi face poze superiorului său. În plus, supraviețuitorul din Colectiv nu găsește un răspuns la întrebarea de ce a fost ascunsă această filmare. Bărbatul crede că pompierii nu au difuzat acest film al ororilor pentru că le-a fost teamă.

„M-a marcat momentul în care un ofițer superiori îi face poze lui Arafat și altor șefi. E îngrozitor. Nu sunt pregătiți, nu fac exerciții, nu au proceduri, totul e de paradă. Totul e o minciună vopsită în roșu foarte frumos. Toate rapoartele oficiale pe care le face DSU sunt inutile, aici se vede că ei sunt vai de capul lor”, a completat Mihai Grecea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×