Raed Arafat, reacție după ce Libertatea a anunțat că publică filmul intervenției ISU de la Colectiv: ”Unii se folosesc de astfel de momente ca să denigreze”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 09:57
Raed Arafat, reacție după ce Libertatea a anunțat că publică filmul intervenției ISU de la Colectiv: ”Unii se folosesc de astfel de momente ca să denigreze”
Cum se apără Raed Arafat după ce Libertatea a anunțat că are un film legat de intervenția de la Colectiv. Sursa foto: kanald.ro

Au trecut aproape 4 ani de la incendiul din Colectiv. Libertatea a intrat în posesia unui filmuleț de 20 de minute și 40 de secunde care arată filmul primei echipe de intervenție care a ajuns la clubul Colectiv din Capitală. Raad Arafat se apără și a scris într-o postare de pe contul de Facebook că unii oamenii vor să denigreze, mai ales că se apropie comemorarea dezastrului din 30 octombrie 2015.

Cum reacționează Raed Arafat după ce Libertatea a anunțat că va publica un film cu incendiul din Colectiv

O filmare care nu apare în dosarul Colectiv și care a stat ascunsă aproape 4 ani legat de incendiul din Colectiv a ajuns în posesia jurnaliștilor de la Libertatea. Un subofițer al ISU București Ilfov care a ajuns la fața incendiului din seara de 30 octombrie 2015 cu primul echipaj de intervenție a filmat timp de 20 de minute intervenția care s-a desfășurat la locul dezastrului. Imaginile cu victimele din Colectiv au fost văzute doar de un grup restrîns și apoi au fost ascunse. La 4 ani de la dezastrul din Colectiv nu a fost acuzat nimic.

Libertatea va posta în această dimineață la ora 10:30 filmul incendiului de la Colectiv în care și-au pierdut viața 65 de persoane. Raed Arafat se apără și spune că jurnaliștii domnului Tolontan nu se lasă și denigrează în continuare folosindu-se de victimele dezastrului de acum 4 ani. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență neagă că a primit de la președintele Asociației Colectiv un CD cu dezastrul din clubul ars.

„Ce este trist însă este faptul că, din dorința de rating și de a ieși în față, unii jurnaliști sunt dispuși să folosească sentimentele și durerea unor părinți că să-și deservească interesul propriu și al instituției pe care o reprezintă și a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 Octombrie. Domnul Tolontan era în mare agitație astăzi că cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleț despre intervenția la Colectiv la mine, de care nu știa lumea. Chiar m-a întrebat de un ofițer care mi-ar fi adus filmulețul pe un CD”, a scris Raed Arafat pe contul de Facebook.

Raed Arafat spune că națiunea are dreptul să comemoreze victimele din Colectiv

„În urma unei tragedii precum cea de la Colectiv, o națiune are dreptul să comemoreze și familiile au dreptul să-și amintească de cei dragi pe care i-au pierdut. Cel mai urât însă este când unii se folosesc de aceste momente ca să-și crească ratingul și să denigreze pe unii și alții prin subiecte triviale și care sunt în mod vădit tendențioase”, a completat medicul.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×