Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv! Rudele victimelor mesaje dure: “Nu scapi”

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 19:01
Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv! Rudele victimelor mesaje dure: “Nu scapi” GALERIE FOTO
Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv. Sursa foto: adevarul.ro

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgență, Raed Arafat, a fost audat marți la Parchetul General, în dosarul tragediei de la Colectiv. Procurorii îl așteptau pe Raed Arafat la ora 9:00, îns acesta a ajuns puțin după ora 12:00 și a fost primit pe scările Parchetului de supraviețuitori ai tragediei sau de părinții acestora.

Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv

Raed Arafat a fost luat la întrebări de supraviețuitorii tragediei de la Colectiv, însă ședul Departamentului pentru Situașii de Urgență nu a avut să le spună nimic.

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, unul dintre tinerii arşi care au murit din cauza infecţiilor şi a întârzierii cu care s-a făcut transferul pacienţilor în străinătate, i-a spus lui Arafat: “De patru ani aşteptăm să veniţi în faţa justiţiei”. Arafat nu a răspuns nimic.

Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv
Raed Arafat a fost audiat în cazul Colectiv. Sursa foto: evz.ro

”De patru ani încerc să vorbesc cu dumneavoastră și nu mă băgați în seamă”

L-a întrebat dacă își amintește de Alex Hogea. ”E băiatul despre care ați spus «S-a greșit, care-i problema!». Vă spune ceva? Nici nu mă băgați în seamă. De patru ani încerc să vorbesc cu dumneavoastră și nu mă băgați în seamă”, i-a reproșat Narcis Hogea lui Raed Arafat, care a rămas la fel de tăcut.

”Te aștept de dimineață. Nu scapi! Fii atent aici, că nu scapi. Criminal dement ce ești! O să răspunzi în fața justiției!”, i-a strigat o femeie, în timp ce Arafat urca treptele spre intrarea în sediul Parchetului. A intrat în sediul Parchetului, unde a fost întâmpinat de procurorul de caz.

Acum trei ani, 50 de părinți ai tinerilor care și-au găsit sfârșitul în urma incendiului de la Colectiv au depus o plângere penală în care acuzau de neglijenţă şi ucidere din culpă mai mulţi responsabili din sistemul medical şi din Guvern.

Pe lista celor acuzaţi de părinţi se mai află Victor Ponta, fost premier, şi Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății la data incendiului din clubul Colectiv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×