CTP îl distruge pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu: „E un criminal care trebuia reținut”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 13:02
CTP îl distruge pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu: „E un criminal care trebuia reținut”
CTP îl distruge pe Nicolae Bănicioiu pentru felul în care a decurs intervenția în dosarul Colectiv *foto: captură digi24.ro

Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu – CTP a avut o reacție furibundă după difuzarea unor noi imagini cu privire la intervenția pompierilor, la patru ani de la tragedia de la Colectiv. Astfel, CTP a vorbit și despre ministrul Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, cel care a refuzat să meargă la audieri în această săptămână din cauza unor „motive personale”.

Nicolae Bănicioiu, făcut praf de Cristian Tudor Popescu, după dezastrul de la Colectiv

CTP a explicat de ce se ferește Nicolae Bănicioiu să meargă la audieri: „Păi cum să vină când e un criminal? Este un criminal dovedit! Nu a venit pentru că e un criminal care trebuia reținut. A omorât oameni prin declarațiile sale în care spunea că totul este bine în țară. Prin declarațiile sale a omorât oameni. Va fi adus cu mandat, cel mai probabil. După audieri, prin declarațiile martorilor, ar trebui să fie arestat.”, a spus reputatul jurnalist, la Digi 24.

Noile imagini prezentate în presă, la patru ani după tragedia de la Colectiv, arată felul în care a decurs intervenția de urgență, după ce incendiul s-a produs. Astfel, haosul în care se aflau pompierii este de nedescris. Salvatorii nu aveau la dispoziție tărgi și cărau oamenii pe niște paleți care se aflau în curtea clubului Colectiv. De asemenea, oamenii care au fost scoși din club fără suflare erau puși la o parte sau cărați ca niște mărfuri. Totul în prezența lui Raed Arafat, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone”.

CTP îl distruge pe Nicolae Bănicioiu pentru felul în care a decurs intervenția în dosarul Colectiv
CTP îl distruge pe Nicolae Bănicioiu pentru felul în care a decurs intervenția în dosarul Colectiv *foto: libertatea

Audierile s-au reluat în cadrul Dosarului Colectiv

Procurorii Parchetului General au reluat audierile din dosarul Colectiv. Astfel marți a fost prezent la parchet Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Atât Arafat, cât și Bănicioiu au refuzat să ceară ajutorul statelor partenere în primele zile de după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015. Magistrații au vrut să afle detalii despre modul în care autoritățile au intervenit în noaptea de 30 octombrie, dar și cum au fost tratați mai apoi răniții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×