Simulare Evaluare Națională 2019! Cand are loc examinarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 10:08
Simulare Evaluare Națională 2019! Cand are loc examinarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a GALERIE FOTO
Simulare Evaluare Națională 2019! Examinarea elevilor de clasa a VII-a și VIII-a va avea loc pe 11 și 12 martie

Simularea Evaluării Naționale 2019 pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a va avea loc pe 11 și 12 martie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 22 martie, iar ținta aceste testări este îmbunătățirea performanțelor școlare. Copiii vor primi teste grilă în proporție de 30% la Matematică.

Cât despre elevii de alte naționalități decât cea română, aceștia susțin proba de limba și literatura maternă pe 13 martie. Rezultatele la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale sunt analizate la nivelul fiecărei școli în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral.

Simulare Evaluare Națională 2019. Examinarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a  va avea loc pe 11 și 12 martie

Însă, 2019 vine și cu noutăți legate de Evaluarea Națională, iar ea constă în faptul că testul conține o parte grilă, în proporție de 30%, la Matematică. „Variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți”, se arată în ordinul MEN cu privire la Simularea Evaluării Naționale 2019.

Simulare Evaluare Națională 2019! Cand are loc examinarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a
Rezultatele finale vor fi afișate pe 22 martie

Calendar Simulare Evaluare Națională 2019

  • 11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 12 martie 2019 Matematică – probă scrisă
  • 13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019

Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională 2019

De asemenea, despre modificările din acest an ale simulării a vorbit și ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu. „Nu vorbim despre modificarea examenelor naţionale. Acestea se stabilesc la începutul anului prin ordin de ministru şi nu le schimbă nimeni pe parcursul anului şcolar.

Simulare Evaluare Națională 2019! Cand are loc examinarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a
Elevii vor primi teste grilă în proporție de 30% la Matematică

Asta ar însemna să bulversăm şcoala. Ca urmare, spun din start, elevii de clasa a VIII-a vor da Evaluarea Naţională aşa cum le-a fost anunţat examenul la începutul anului şcolar şi vor susţine examenul de Bacalaureat aşa cum le-a fost anunţat la începutul anului şcolar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×