Ecaterina Andronescu, anunţ de ultimă oră! Cum se va da Evaluarea Naţională, în 2019

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 21:29
Ecaterina Andronescu, anunţ de ultimă oră! Cum se va da Evaluarea Naţională, în 2019 GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu a anunțat cum se va da Evaluarea Națională în 2019

Ecaterina Andronescu a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la Evaluarea Națională 2019. Ministrul Educației a spus că nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu în acest an școlar și că modificările pe care le-a propus vor fi incluse în proiectul noii Legi a educației.

„Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului. Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului”, a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3 cuprivire la modul în care se va da Evaluarea Națională în 2019. Proiectul noii Legi a educației include însă unele modificări majore.

Proiectul noii Legi a educației include modificări majore
Proiectul noii Legi a educației include modificări majore

Ecaterina Andronescu a anunțat cum se va da Evaluarea Națională în 2019

Până în prezent, notele de la evaluările din clasa a IV-a nu erau trecute în catalog, iar rezultatele erau comunicate doar părinților, însă situația se va schimba. „Uitându-mă la rezultate am pus întrebarea: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la Evaluare, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare, aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a niciun copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor”, a mai spus ministrul Educației.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×